ST snakket med Halseth like etter at portforbudet trådte i kraft klokka 16 egyptisk tid søndag. Hun var da sammen med faren sin ute på et kjøpesenter i Naama Bay.

- Her er alt som vanlig. Vi har fått beskjed fra Apollo om portforbudet. Men det ser ikke ut til at folk bryr seg.

16-åringen kom til Sharm el Sheikh sammen med faren sin lørdag, og kommer til å feriere som planlagt. De to bor på Novotel Palm, som ligger i Naama Bay.

Apollo har bedt sine turister holde seg inne på hotellenes områder. Men ifølge skaunjenta ser det altså ikke ut til at folk forholder seg til dette i nevneverdig grad.

Ifølge den anerkjente arabiske TV-kanalen Al Jazeera skal stridsvogner ha rullet inn i Sharm el Sheikh søndag. Ingen av dem ST har vært i kontakt med, har sett noe til dette. De har heller ikke hørt at det skal være tilfelle.

Men det kan tenkes at disse stridsvognene befinner seg lenger nord, på andre siden av flyplassen. For i dette området ligger Hotell Jolie Ville Golf, der president Mubarak har sin residens. Det har det siste døgnet versert sterke rykter om at presidenten skal ha søkt tilflukt her. Noe som kan forklare bruken av militære kjøretøy.

Leo Berbu, som er leder for Apollo i Norge, bekrefter at Apollo og de andre norske charterselskapene vil stoppe reisene til Egypt.

- Vi har kansellert alle avganger fram til 23. februar. Det betyr at første avgang fra Trondheim blir 26. februar, sier Berbu.

Han er i kontinuerlig kontakt med sine kontorer i Egypt. Og han bekrefter det som er STs inntrykk, nemlig at det er rolig og som normalt i Sharm el Sheik, men at det har vært noe mer uro i Hurghada.

- Det har vært demonstrasjoner inne i Hurghada by, men ute på badestedene er det rolig.

I norske medier søndag har det vært oppslag om at norske turister skal hentes hjem så snart som mulig. Dette er bare delvis riktig.

Ifølge Apollo-sjefen blir gjestene fløyet hjem på den dagen de har booket hjemreise. Men alle reisende skal være tilbake i Norge senest søndag 6. februar. Det blir ikke satt opp ekstra fly for å få turistene hjem raskere enn planlagt, dersom det ikke skjer noe spesielt i uka som kommer.

Berbu ber alle som har booket reise i ukene som kommer om å ta kontakt for enten å få refundert pengene sine eller booke om til annet reisemål.

Catharina Morken

- Vi har det kjempefint, er meldingen hjem fra far og datter Halseth. MMS-foto
Linda og Arnt Olav Skjetne bor på Novotel Palm i Naama Bay.