Like ved Buvik skole renner elva Vigda. Kreative lærere ved skolen vet å benytte seg av dette.

ST fikk fredag formiddag være med en gruppe 7.klassinger mens de lærte å berge seg selv i kaldt vann.

– Inspirasjonen fikk vi gjennom et livredningskurs med uteskole som tema, forteller Hanne Buhaug og Ida Gunnarsen, kontaktlærer for henholdsvis 4.- og 7. trinn.

Bakgrunnen for stuntet er å gi elevene erfaring og kunnskap om hvordan de reagerer hvis de selv faller i vannet, eller oppdager andre som har gjort det.

– Kunnskapsløftet sier at elevene skal kunne ferdes trygt i og ved vann under varierte værforhold, være svømmedyktige, berge seg selv og tilkalle hjelp, forteller de to lærerne.

Og for å lære dette, ble de tatt med til et rolig område i elva, rett nedenfor skolen. Her fikk de låne redningsvest, gå ut i elva, forsøke å flyte litt, for deretter å komme seg på land.

– Det var ikke akkurat varmt, men artig å prøve, smiler Fredrik Wulvik (12) etter dukkerten og får medhold av klassekameraten Adrian Teigseth Keiseraas (12).

– Litt kaldt, oppsummerer Marte Myhren (12) og Lene Brønstad Melbye (12), som begge poengterer at de er svømmedyktige og i stand til å ta vare på seg selv i vannet.

– Vi håper dette kan bli permanent undervisningsform, sier lærerne.

– Hvilken tilbakemelding har foreldrene på denne uvanlige «svømmeopplæringa»?

– Vi har ikke mottatt noen form for skepsis. Tilbakemeldingene har vært positive, svarer de.

Livredning i elva er frivillig å gjennomføre for elevene. Og etter plaskinga, er det rett inn i en varm dusj i garderoben i Skaunhallen.

PS! Buvik-elevene skal ha ordinær svømmeundervisning i svømmehallen på Korsvegen senere denne høsten.