- Det er enkelte kjendiser i Orkla hvert eneste år. Bjørn Rune Gjelsten kommer igjen år etter år, og gjerne flere ganger i løpet av samme sesong, forteller Rune Krogdahl, daglig leder i Orkla fellesforvaltning.

Kjendisene holder som regel en lav profil. Samtidig blir de ”skjermet” av både valdeierne der de fisker og den lokale forvaltninga. Allmennheten får ofte ikke vite at kjendisene har gjestet dalføret før de har dratt igjen.

Finanskjendisen Bjørn Rune Gjelsten og kona Solveig har begge landet store Orkla-lakser denne sesongen. I løpet av tre dager først i juni, på valdene Øvre og Nedre Ekli ved Blåsmo i Orkdal kommune, og Øvre Varghølen, tok Gjelsten selv fisk på henholdsvis 8, 10,1 og 12 kilo. Kona var ikke stort dårligere med to på 8 og 7,3 kilo.

- Gjelsten tar bilder selv og sender oss når han rapporterer inn fangsten, forteller Krogdahl, som fikk inntrykk av at moldenseren nok en gang hadde et fint opphold ved en av landets beste lakseelver.

Hos Vegard Heggem på Aunan i Rennebu har prins Richard og sønnen prins Gustav (41) fisket laks. Richard er gift med prinsesse Benedikte av Danmark, som er søster til dronning Margrethe II.

– De har vært her før, og de så ut som de var fornøyd med oppholdet da de dro, forteller Heggem, som betegner årets fiske og belegget av gjester som ”brukbart”.

Har du andre celebre gjester på besøk i år?

- Stort sett er det vanlige folk, men jeg bruker ikke å fortelle hvem som er her på Aunan og fisker, sier Heggem.

Fangststatistikken viser at begge prinsene fikk laks. I månedsskiftet juni-juli tok prins Richard to på 6,4 og 5,8 kilo, mens sønnen fikk tre på henholdsvis 6 kilo, 8,4 og 8 kilo.

Øyvind Brostrøm