Ved Forve bru treffer ST paret Roar Marken og Hege Vinje som har fisket i Orkla de siste tre døgnene. De forteller at det har blitt snakket mye om drukningsulykken i Orkla siden 25. juni. Marken har selv ikke investert i redningsvest, men han har planer om det nå.

- Jeg har vurdert å kjøpe meg en vest. Det er mange forskjellige vester og skal du ha en skikkelig en må du ut med mellom 1000 og 2000 kroner, men du kan ikke sette pris på egen sikkerhet. Om du faller i elven her, så går det nedover, sier Marken og peker ut mot elva.

Marken forteller at han tar svært få sjanser når han står ut i elva.

- Jeg finner meg en rute som kjenner igjen og har ikke hatt vann til mer en opp på låra. Det har vært så mange ulykker i elvene de siste årene at jeg tror det blir mer og mer vanlig med redningsvest fremover, sier Marken.

- Ikke dumt med påbud

- Er det for drastisk med et påbud om vest i elva?

- Nei, det synes jeg faktisk ikke. Om det hadde vært gode tilbud på flytevester hvor du kan ha med deg litt utstyr på, så tror jeg kanskje flere hadde brukt. Laksefiske er dyrt i utgangspunktet. Du skal helst ha en eller flere fiskestenger og det blir fort nærmere 10 000 kroner. I tillegg skal du ha utstyret til stanga som også blir noen tusen. Jeg tror kanskje mange føler de har brukt nok penger før de begynner å tenke på sikkerhet, sier Marken.

Snakkes mye om ulykken

Marken tror ulykken i elva kan virke preventivt for elvefiskerne fremover. Han sier det er mange som snakker om det og det er mer fokus på sikkerhet enn det har vært tidligere.

- Jeg tror fiskerne tenker seg om flere ganger før de tar noen sjanser ute i elva. Jeg tror det kommer til å bli snakket om ulykken en god stund. Jeg er fra Trondheim og jeg fikk høre om ulykken bare noen minutter etter at han hadde gått i elva. Så slike ting sprer seg raskt, sier Marken.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255