Da er Vær-Sjur tilbake etter en ukes pause i Spania, som skulle tilbringes med rekreasjon, men som endte opp med skremmende mye gatevandring for middager, shopping, kameraturer og sightseeing. Og jeg som trodde jeg hadde sett det som var se på La Manga og omegn.

Orkanger

I natt var det kaldt, og det har fortsatt slik også denne mandag morgenen. Temperaturen har ligget på rundt null grader, men begynner å stige nå, det er skyer og morgentåke, og alt dette kan tyde på at det blir sol senere i dag. Akkurat nå gir jeg beng i solen, jeg vil bare ha varme. Kan jo fryse ørene og tærne av seg i denne sjokktemperaturen.

Som sagt stiger temperaturen utover dagen, og vi vil også få se sola etter hvert. Fra ettermiddagen av, blir det rundt 8 grader og mot kvelden kan temperaturen stige opp mot 10. Flotte greier, dere.

Tirsdag fortsetter på mer eller mindre samme måte. Kaldt om natta og om morgenen, varmere utover ettermiddagen og kvelden. Forskjellen fra i dag og til i morgen, er at det er meldt 1,1 millimeter regn tirsdag kveld. Om ikke annet får det opp temperaturen.

Onsdag fortsetter regnet fra tirsdagskvelden i løpet av nattestimene, morgenkvisten og formiddagen – hele 2 – 3 millimeter, dere, og temperaturene er da også høyere – rundt regnet 7 grader på morgenen, og 5 utover formiddagen. Fra ettermiddagen av, stopper regnet mer eller mindre, temperaturen stiger til 8 – 9 varmegrader, og vi får atter sjanser på å se solen.

Jeg føler jeg er så langt fra Spania, knallsol og 35 varmegrader som jeg kan komme akkurat nå, og det er ikke engang så ille som da en kardiolog fra Finnmark var på kurs for hjertespesialister i Mexico, og dro fra -30 hjemme og kom frem i +35!

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Få forskjeller fra været på Orkanger, men som vanlig er det noen – til tider, små – variasjoner.

På Løkken blir det generelt sett kaldere, det blir minusgrader i løpet av tirsdagens morgentimer og formiddag, men det er mer eller mindre det.

I Rindal blir det varmere og rundt en millimeter mindre regn.

I Rennebu blir det kaldere og opptil 2 millimeter mer regn. Tirsdag og onsdag vil være preget av en makstemperatur på 6 varmegrader, og hvor vidt det kommer sol, er usikkert.

I Lensvik vil det være knallvær i dag og i morgen, og temperaturene ligger på 8 – 10 varmegrader, men med lett til laber bris. Onsdag som på Orkanger.

Kyrksæterøra minner i dag og tirsdag om Lensvik når det kommer til (fin)været, temperaturene og vinden, men fra onsdag av, får de høyere temperaturer.

Krokstadøra blir som Orkanger, bare med litt kraftigere vind (ikke mye å snakke om i grunn, fra flau til svak osv) og høyere gjennomsnittstemperatur per dag.

Børsa får litt mindre sjanse på sol tirsdag formiddag, og en grad kaldere tirsdag og onsdag kveld. Ellers mye det samme.

Musikkmessig har jeg hørt på så mye forskjellig den siste uken, at jeg har ikke noe særlig konkret å komme med, men om det skulle være noe, anbefales et gjenhør med Knutsen (Øystein Dolmen) & Nellie Neuff (Ellen Klemp) sitt fantastiske album, «På frifot (med Feskhandler Thorske)». Et kjent og kjært album for mange barn og voksne, med hits som «Kållipit Hit», «Taxi! Taxi!», «Feskhandler Thorske og hoinn» og flere andre. Personlig har jeg det på vinyl, kassett, CD og digitalt, sånn for å være på den sikre siden. Så bra er det.