Solrun Stølan

Bor: Kyrksæterøra

Jobber med: Sekretær ved Hemne frivilligsentral og hjelpepleier på tilkalling ved Hemne helsesenter.

Hva gjør du akkurat nå?

— Jeg og familien prøver å etablere oss i Hemne og integrere barna. Vi flyttet hit for bare et par uker siden. Men jeg har jo litt «botrening» her fra før, før jeg flyttet ut på midten av 90-tallet.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Det kan være så forskjellig, neste helg blir det bacalao. Men sånn generelt er jeg tilhenger av den gode, gammeldagse kveldsmaten. Det kan være brødskive med godt pålegg, eller karbonade med speilegg. Alt dette husker jeg som ei trivelig stund hjemmefra, og nå har vi også flyttet inn i barndomshjemmet.

Hvor drar du helst på ferie?

— I sommer var vi i Frankrike, men vi er samtidig i ferd med å bevege oss vekk fra den typiske strandferien. Det frister mer med fjellferie. En tur til Alpene, kombinert med byferie, og ikke minst masse god mat, er bra. Ellers har det vært mange turer til hytta i Numedal, men den selger vi nå siden det blir så langt å reise.

Hva leser du?

— Det går mye på faglitteratur, det blir ikke tid til noe annet. Og avisene leser jeg på nett.

Hvem er din favorittpolitiker?

— Det må bli pappa (Johan Stølan, journ.anm.), han var et forbilde for meg også. Så har jeg sansen for Lise Kristoffersen, Ap-politiker fra Buskerud. Hun er kanskje ikke blant de mest kjente politikerne, men hun er hel ved og absolutt verdt å fremheve. Jeg er også blitt godt kjent med henne.

Hva opptar deg for tida?

— Jeg er opptatt av frivilligheten. Jeg jobbet med det før også i Drammen og da vi bodde en kort periode i Bærum. Ellers er jeg blitt mer og mer opptatt av at vi må være snille med hverandre. Når vi leser nettaviser og sosiale medier, ser vi at vi ikke alltid er like raus.

Hvorfor bor du der du bor?

— Jeg er født og oppvokst i Hemne, men det var faktisk en uhøytidelig kommentar i påska i år som gjorde utslaget. Både jeg og mannen min så oss om etter ny jobb, og med ledig hus i Hemne og mange oppfordringer fra venner, gjorde vi alvor av det som i utgangspunktet var en spøk. Det er også et poeng at Hemne er en god kommune å bli gammel i, selv om det er noe tidlig å snakke om ennå.

Hva gjør du på fritida?

— Nå blir det nok mye oppussing av hus, og nå som vi ikke har hytte lenger, blir det å oppsøke naturen i Hemne. Både vi voksne og barna vil nok ikke få fritidsproblemer, da det er masse å ta seg til her. Jeg vil påstå det er flere tilbud i Hemne enn i Drammen, i hvert fall i forhold til innbyggertallet. Det er imponerende hvor mange som er medlem av et lag eller en organisasjon.

Hvordan holder du deg i form?

— Det skjer i god familietradisjon gjennom skippertakmetoden. Men jeg går til og fra jobb, da!

Har du et favoritt turmål?

— Barndommens paradis var Vessemarka, men vi kommer nok til å oppsøke den andre siden også. Jeg blir inspirert når jeg ser alle de vakre naturbildene som lokale hobbyfotografer legger ut på Facebook.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Jeg kunne ha tenkt meg å besøke USA. Der er det alltid noe å finne på, enten det er å søke etter røttene eller å besøke kjente steder.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du ha valgt?

— Jeg har vanskeligheter med å velge noe annet enn helsevesenet, men hvis jeg måtte velge, må det ha blitt noe innenfor reiseliv. Men ikke flyvertinne!

Hvis du skulle ha reist bort alene for ett år, hva ville du savne mest?

— Helt klart familie og venner. Og årstidene. Vi klager mye over været, men jeg synes likevel det er fasinerende med variasjonene som fire årstider fører med seg.

Hva angrer du på?

— Det er helt sikkert noe, men det får jeg uansett ikke gjort noe med. Det er viktigere å gjøre framtida bedre.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300