Statens vegvesen holdt fredag en kontroll av lette kjøretøy på Fannrem. Totalt 29 kjøretøy ble kontrollert, hvilket resulterte i tre kjøreforbud/avskiltninger, to anmeldelser og seks utstedte gebyrer. En fører ble tatt for å kjøre med henger uten førerrett for tilhenger i klasse BE.

- Vedkommende fikk kjøreforbud og blir anmeldt, skriver Cato Andre Bakken fra Statens Vegvesen i en pressemelding. En annen fører fikk bruksforbud og blir anmeldt for manglende lys på tilhengeren. Tilhengerkontakten var ikke tilkoblet grunnet manglende overgang.

Harald Ekremsæter i Statens vegvesen har tidligere oppfordret bilister om å la hengeren stå, dersom kontakten er defekt eller ikke passer til bilen. - Spesielt viktig er det at bremselysene er i orden, uttalte han til ST i juni.

En annen trafikant fikk 3000 kroner i gebyr for å ha svarte nasjonalitetsmerker på skiltene sine. Nasjonalitetsmerkene skal ifølge kjøretøyforskriften være blå.

Ellers ble det skrevet 13 tekniske kontrollsedler, hovedsakelig for lysfeil. Det ble gitt fem gebyrer for manglende vognkort til tilhenger.