Mange av nåtidens generasjon har ikke brukt øl så mye i matlaging, men tradisjonen har tatt seg opp igjen i takt med interessen for lokalt øl og lokal ølproduksjon.

Øl passer perfekt til mat, både som krydder, smaksforsterker da det gir både bitterhet, syrlighet og sødme. Dagens oppskrift er kylling kokt i øl. Her kan vi også bruke svinekjøtt eller kalvekjøtt om man vil.

Du trenger:

4 kyllingbryst

1 (½ liter) boks vanlig pils, gjerne noe med mye smak.

½ boks créme fraîche

6-7 sjalottløk

6-7 tørkede einebær

10-15 sjampinjonger i 1cm tykke skiver

150-200 g bacon

litt timian

Fremgangsmåte:

Skjær brystene i to og brun dem fort på sterk varme for å lukke kjøttet. Ta brystene ut av panna og legg dem til side.

Kutt baconet i biter og stek dette pent brunt i en panne eller jerngryte. Stek så soppskivene i samme panne med litt ekstra smør ev. olivenolje. Når soppen nesten er sprøstekt, ha sjalottløk delt i fire i pannen.

Legg i de brunede kyllingbrystene. La dem frese litt før du heller på øl. Tilsett einebær og la alt trekke et kvarters tid under lokk. Bland så i créme fraîche og dryss litt timian over.

Server med ris, couscous eller potetstappe.