Mange i trøndelagsområdet benker seg hver tirsdag kveld ned i sofaen eller godstolen for å spille radiobingo på Radio Trøndelag. Det gjør også Atle Evjen (71) og noen venner.

– Vi er ofte tre-fire-fem stykker som sitter rundt radioen, forteller han.

Spennende

Tirsdag kveld denne uka hadde 71-åringen besøk av to bingokolleger. Lykketallspotta hadde gjennom lenger tid økt til maks beløp: 70 000 kroner.

– Det var nok en del som hadde kjøpt bingoblokk bare fordi potta var så stor, tror Evjen.

Da det ene tallet etter det andre, gikk inn, begynte det virkelig å bli spennende, forteller pensjonisten. Og da det riktige tallet kom på det 50. trekket, ble lykketallspotta utløst: Atle Evjen var 70 000 kroner rikere.

Vinnerlykke

– Det var artig! 70 000 kroner er jo i dag ingen stor premie, men det er en stor bingopremie, sier han.

– Hva skal du bruke pengene på?

– Det blir ikke noe spesielt. Det går i det «store sluket», sier mannen, som et par ganger tidligere har vunnet den ordinære førstepremien på radiobingo; 2500 kroner, i tillegg til noen 500-lapper.

Spandere bløtkake

– Skal du fortsette å spille radiobingo?

– Ja, det skal jeg. Og jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme. Det er spennende og sosialt. Og bingoblokkene er ikke dyrere enn at alle har råd til det, sier han.

– Feiret du på tirsdag kveld?

– Nei, de andre kjørte bil, svarer han.

Torsdag skal han til radiokontoret i Stjørdal for kontroll av vinnerblokka. Da skal han spandere bløtkake på bingovertene.