Etter mindre enn ett år gir Kari Klefstad opp drifta av den kombinerte butikken og kafeen Omtanken i Børsa.

– Det er begrensa hvor lenge en kan holde på. Det ble for lita omsetning. Men nå har jeg prøvd det, sier Kari Klefstad. Hun starta opp med barnebokhandel med kaffekrok i lokalene ved Børsa blomster 20. mars i fjor.

Det har ikke blitt så god butikk som hun håpa på, og da også julehandelen slo feil, velger hun å avvikle butikken. Nå er det opphørssalg i et par-tre uker før hun stenger dørene for godt. Hun har fortsatt ikke mista trua på konseptet, men tror det ville vært bedre om hun hadde hatt et mer sentralt lokale enten i Børsa eller Buvika, like ved der folk ferdes. Sjøl om det ikke er mange meterne opp til parkeringsplassen ved Coop Extra i Børsa, mener både Klefstad og butikknabo Marit O. Eggen i Børsa Blomster at det ville vært bedre der oppe.

Marit O. Eggen i Børsa Blomster vil understreke at blomsterbutikken ikke skal legges ned. Hun har god tro på framtida for blomsterbutikken i dagens lokaler, spesielt når nybygget som holder på å reise seg ved siden av blir ferdig, og vegen forbi blir åpna.

Siden mars 2011 har det vært flere forsøk med kafedrift i de samme lokalene. I rask rekkefølge har kafeen hett Lykkelita, Litjstua, Kaffe Litjstua, og Bestemors stue, men alle driverne har måttet gi opp.