Dette er 1 286 færre enn året før, eller en samlet nedgang på 2,8 prosent. Nedgangen står i stil med det resten av Kirke-Norge opplever. Men det er store ulikheter fra kommune til kommune.

ST-kommunene

Hemne kommune skiller seg ut lokalt, med en økning i kirkebesøket på 16,4 prosent. Rennebu har også god vekst, med en økning på 5,5 prosent. Meldal og Rindal kan også vise til en liten økning, med henholdsvis 1,2 og 1,5 prosent.

De andre ST-kommunene går motsatt veg. I Skaun kommune har besøkstallet gått ned hele 16,7 prosent. Agdenes må tåle 16,2 prosent nedgang, mens reduksjonen i Snillfjord og Orkdal er på henholdsvis 4,7 og 4,5 prosent.

I sistnevnte kommune møtte det totalt 13 224 personer til gudstjenester i fjor, 619 færre enn året før.

Flest på julaften

Det ble avholdt totalt 555 gudstjenester i ST-kommunene i fjor. Dette er elleve færre enn året før. Skaun og Orkdal hadde begge ni færre, mens Hemne hadde 15 flere. Dette forklarer selvsagt deler av utviklingen.

Vi kan ut fra SSB-tallene slå fast at gudstjenesten på julaften er den klart mest populære i løpet av året, og sist julaften kom det 3. 906 personer til gudstjenestene i distriktet. En annen viktig dag i kirkeåret, er første påskedag. I fjor var det 820 personer som tok seg tid til et kirkebesøk på denne dagen.

Oftest i kirken

I snitt gikk nordmenn i kirken 1,2 ganger i løpet av 2012. Hyppigst gikk innbyggerne i Utsira i Rogaland i kirken, med 4,8 ganger i løpet av fjoråret. På andreplass kom Fedje i Hordaland, med 4,7 kirkebesøk i snitt. Mens i Sande kommune gikk hver innbygger i kirken bare 0,5 ganger i snitt.

I Rennebu kommune gikk innbyggerne i snitt 2,3 ganger i kirken i fjor. Det er mest i hele Sør-Trøndelag. Agdenes med 2,1 har nest høyest frekvens i fylket. I rangeringen kan Rennebu kåres til den 55. største kirkekommunen i Norge, målt etter besøkstall per innbygger. Skaun er i motsatt ende av statistikken, som nummer 394 på lista, med kun 0,9 besøk per innbygger.

I Sør-Trøndelag har det totalt sett vært en økning på 3,8 prosent i kirkebesøket, mens det på landsbasis var en nedgang på 3,7 prosent.