- Jeg HAR takket mormor, mange ganger. Tonje Løseth Danielsen (19) på Øyum i Orkdal gir mormor Britta Løseth en ekstra klem. Mormor sendte inn melkekartong med Tonje sitt navn. Nå kan skolejenta innkassere hundre tusen kroner.

Det var daglig leder Trygve Berdal ved Renovasjonsselskapet Hamos som for ei tid tilbake kunne fortelle Tonje at hun hadde vunnet en liten formue i lotteriet for innsendte melkekartonger. Tonje Løseth Danielsen avsluttet skolegang ved Meldal videregående i våres, og er uten både jobb og skole denne høsten. Det borger for at pengene kom meget beleilig.

Hun har ventet på premien i et par måneder allerede, og har hatt god tid til å tenke på hvordan hun skal bruke dem.

Førerprøven

- Først blir det flere kjøretimer og førerprøven. Den må jeg ta. Ellers har jeg lovt venninnen min Miriam Johansen at vi skal ta oss en tur på danskebåten. Det blir nok også en ny telefon, sier Tonje, som i går fikk beskjed fra Trygve Berdal om at pengene snart blir satt inn på konto.

- Jeg får også bruk for penger når jeg skal gå på skole for å bli førskolelærer, sier Tonje Løseth Danielsen.

- Jeg var jo veldig ivrig til å fortelle Tonje svært tidlig at hun hadde vunnet. Synes det var ekstra hyggelig at ei ung jente skulle vinne. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Hun har jo så absolutt bruk for pengene, sier Trygve Berdal i Hamos.

Omtanke

Det var altså mormors omtanke som ga Tonje Løseth Danielsen en god slump penger til å planlegge litt framover i tid. Britta Løseth forteller at hun sender inn kartonger på med navnet på alle fire barnebarna med jevne mellomrom.

Denne gangen hadde hun sendt en solid sekk med kartonger. Også Tonjes søster har vunnet en tusenlapp tidligere på kartonglotteriet. Men mormor synes det er ekstra stas å kunne hjelpe Tonje i den fasen i livet hun er i akkurat nå.

- Hun trenger all den hjelp hun kan få. Og pengene kommer godt med. Det vet jeg, sier Britta Løseth til ST.

En klem til tusen Tonje Løseth Danielsen vant en stor pengesum, takket være omtanken fra mormor Brittas Løseth.