Dagens oppskrift er en saftig og smakfull muffins med vaniljekrem og rabarbrasyltetøy. Rabarbra er relativt syreholdig, og inneholder det vi kjenner som eplesyre. Derfor egner den seg godt til bruk i et bakverk som inneholder smør, da det gir balanse i smaksløkene våre.
Rabarbrasyltetøy:
4-5 stilker rabarbra
3-4 ss sukker
2-3 ss vann i en kjele.
Kutt rabarbra i grove biter.
Kok rabarbra i sukker og vann under lokk, og la trekke til det blir mørt.
Deig :
150 g smør
150 g sukker
2 egg
150 g mel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
kokefast vaniljekrem
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett egg og vend i det tørre og rør til en deig.
Fyll muffinsformene ¾ fulle, tilsett litt vaniljekrem og rabarbrasyltetøy på toppen.
Stek på 200 grader i ca. 20 minutter.
Nyt smaken av sommer.