– Deltagerantallet blant de som løper på tid viser en gledelig oppgang og er nå på nivå med det som var på 90-tallet. Totalt ser det ut til at antallet har stabilisert seg, sier en fornøyd Thomas Berg fra arrangøren Lensvik idrettslag.

240 trimmere og 70 som løp på tid. Deltakerrekorden på 504 fra 1994 ser det ut som om det er vanskelig å komme opp imot.

Blant herrene var det vinneren fra 2012, Ola Sakshaug fra Selsbakk som stakk av med seieren etter en hard fight med Jens Høiås fra Steinkjer. Fjorårsvinneren Helge Langen fra Rindal ble nummer tre, man hadde ingen mulighet til å følge med de to første i det 10,7 kilometer lange løpet. Han kom i mål omlag tre minutter bak vinneren.

Dameklassen ble vunnet av Turi Malme fra Hitra som slo fjorårets vinner Anette Brocks Hagen fra Strindheim med nesten tre minutter. Alle løperne fortalte at lørdagens løp var en meget varm fornøyelse. Temperaturen lå på 23-24 grader.

Massemønstring

Til tross for oppmerksomheten rundt konkurranseklassene er Jordbærtrimmen først av alt ei massemønstring av trimmere i alle aldre som tar turen i sitt eget tempo i flotte omgivelser rundt Utnesvatnet.

Blant de mange trimmerne fant vi Kirsten og Oddvar Selnes som hadde tatt med seg barnebarna Odin Olsson Selnes (5) og Kristian Selnes (2 1/2) på tur.

– Flott tur og et herlig vær, sa bestemor Kirsten.

– Hyggelig å ha med seg barnebarna. Og når de er med oss er de ikke grinete, gliser bestefar Oddvar. Han forteller at de har vært med i løpet en rekke ganger i tillegg til at de har hjulpet til med å arrangere trimmen.

– Som regel har vi gått rundt løypa på fredag kveld så vi har kunnet gjøre en innsats på selve løpsdagen, forteller Kirsten Selnes.

Viktige hjelpere

Under den trykkende varmen som var på lørdag da Jordbærtrimmen ble arrangert, er det ekstra viktig med drikke- og avkjølingsstasjoner underveis. En av de som bemannet én av stasjonene langs Utnesvatnet, var Halvard Fjelle.

– Her er det både drikke og jordbær å få, fristet han deltagerne som satte pris på forfriskningene og hadde det ikke alt for travelt med å komme seg videre.

Agdenes Røde Kors hjelpekorps gjør også en god og viktig jobb med å «passe på» at alle deltagerne får hjelp hvis de skulle få problemer underveis.

– Det går stort sett bra under et slikt arrangement som dette. Det begrenser seg stort sett til noen plasterlapper på grunn av gnagsår. Jeg vil si det slik at i denne jobben er det om å gjøre å ha minst mulig å gjøre, ler Jakob Meland der han sitter på «post» sammen med Jørn Gården. Hjelpekorpset hadde fire poster rundt løypa, så den delen var godt ivaretatt.

Og arrangementet av Jordbærtrimmen gikk som vanlig helt knirkefritt til alles tilfredshet. Etter å ha arrangert trimløpet 32 ganger har agdenesingene blitt godt drillet.