Orkanger

Selv om det er tåkegrått og ikke 20 grader fra morgenen av, er det likevel en varmere dag enn for eksempel mandag. Og i motsetning til skyene som kom i går ettermiddag da jeg lå ute og slappet av i steika og helt hadde glemt min egen værmelding, så vil disse forsvinne i løpet av noen timer.

Dagen vil nemlig bli en fin dag med lite eller ingen skyer, temperaturer på rundt 20 varmegrader og en ganske flau vind. Ikke noe nedbør å skryte av heller, så innen folk er hjemme fra jobb, så burde det være knall igjen.

I morgen – torsdag – blir det mye det samme, bare at det blir noe kaldere på morgenen, men varmere utover dagen. Det lover godt spør du meg. Står jeg opp tidlig nok, får jeg i det minste støvsugd og vasket sokkelen uten å omkomme av hete. Tingen her er å komme seg opp tidlig nok. Jeg har – som de aller fleste av de som kjenner meg vet – en mer eller mindre ikke-eksisterende døgnrytme. Per dags dato, kan jeg ikke huske å ha hatt en normal døgnrytme (00 til 07) i mer enn 5 dager i strekk. Den blir alltid ødelagt fredagskvelden (eventuelt fredags ettermiddag om jeg har døgnet og ikke klarer å holde meg våken til det blir kveld igjen).

Fredag blir en mer normalisert dag hva temperaturen angår. Like varmt – eller kaldt, alt etter hvordan man ser det – morgen som kveld. Det ser ut til å bli mer skyer enn ellers, men det vil fortsatt være sol, og det er jo tross alt det viktigste om sommeren.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken blir det færre skyer og i morgen kan de få opp i mot 24 varmegrader, ellers intet nytt under solen.

Det eneste aberet med alt dette godværet, er at man nesten kan bli lei av grillmat, men så prøver man å grille noe nytt, og vips så går det greit igjen. I går grillet vi vossakorv og spiste det med kålrotstappe med poteter og gulrøtter. Det var fantastisk. Og svært mektig. Gjorde seg godt med noe kaldt og leskende til, for å si det slik. Anbefales på det sterkeste.

Lesernes bilder

I dag er en ny dag uten, men jeg vet at jeg ikke kan forvente bilder til hver gang. Derfor gjør jeg det sånn at om det ikke er bilder innen jeg skriver spalten, nevner jeg det heller ikke. Dere burde alle vite adressen nå, men for de av dere som ikke kan den ... sjur.vaage@avisa-st.no.