KLM Concerer er en fin treåring som har vist fine takter så langt i karrieren. Mandag sto hesten til Hilde Solbakken og Sven Tore Jacobsen fra Skaun litt vanskelig til i fjerdespor på 20 meter tillegg, men med Edvard Kristiansen i sulkyen løste Rite On Line-hingsten oppgaven perfekt. I mål var ekvipasjen det nødvendige foran og dermed kunne eierne juble for karrierens første seier.

Ekstra artig må det være for eierne å tenke på at de også er oppdrettere av hingsten. De eier nemlig også hingstens mor, KLM Lavec, som for noen år tilbake var blant landets aller beste travhopper og som totalt tjente 900 000 kroner i løpet av karrieren.

Meldal-dobbel

I det neste løpet ble det levert en solid «dagens dobbel» av to utrolig flinke meldalshopper, Snonsøy Elda og Pave Loma. Øverst på pallen havnet til slutt Nils Kjerstads Snonsøy Elda, som dermed tok sin andre strake seier. Pave Loma, som eies av John og Trond Mogset, tok en solid andrepremie etter å ha startet 20 meter bak sambygdingen, og bekreftet dermed at topphoppa virkelig er tilbake i toppen etter bilulykka hun var involvert i tilbake i 2015.

For ei tid tilbake skrev ST om to brødre fra Orkdal under tittelen «verdens beste travbrødre», Anders- og Vegard L. Wolden. Men det finnes også to andre brødre fra distriktet som må kunne nevnes i samme ordelag - nemlig Jarle Morten- og Per Einar Sørmo fra Meldal. Sørmobrødrene står både med derbyseier (Viljesterk), NM-seier (Tyll Jahn) og kriterieseier (Løbergs Troll) på CV-en, men har holdt seg litt unna travsirkuset i lengre tid fram til nå relativt nylig. Og det var nettopp Jarle Morten Sørmo som viste fram gamle kunstner da han loset Don Rigo inn til karrierens andre seier. Don Rigo, som eies av Merete Fossum og Anja Fossum fra Rennebu, har vært nummer to eller tre i halvparten av løpene sine, men sto før mandagens løp kun med én seier i karrieren. Fra sjettespor styrte Sørmo vallaken rett til tet, og derfra og inn så Sørmo og Don Rigo seg aldri tilbake.

Rebekka igjen

Broder Per Einar Sørmo var ikke så mye dårligere enn storebror Jarle Morten da han to løp senere var nær ved å vinne med nest siste-valget Krokstad Juvita på ny rekord, 1.26,2. Krokstad Juvita eies og trenes av Anna Landrø fra Skaun.

Men aller best i dette løpet var Viggja-hoppa Rebekka, som med Ragnhild Bjørnbeth i sulkyen tok sin tredje seier på de fire siste startene, også hun på ny rekord, 1.26,1. Rebekka, som eies og trenes av Petter Willmann fra Viggja, har med andre ord virkelig funnet storformen nå i høst.

Lokale resultater:

2. løp: 1) KLM Concerer 1.17,0, 5) Hillarys Revenge 1.19,2

3. løp: 1) Snonsøy Elda 1.25,4, 2) Pave Loma 1.25,0, 4) Tøff 1.26,0, 5) Viggjerva 1.27,5

4. løp: 2) Gjølmes Caviar 1.15,7, 6) Kemas Ottilia 1.16,0

5. løp: 1) Don Rigo 1.27,7

6. løp: 2) Gjølmes Spika 1.28,2, 4) Il Oda 1.28,7

8. løp: 1) Rebekka 1.26,1, 2) Krokstad Juvita 1.26,2, 7) Alsaker Elfax 1.26,5

10. løp: 4) Credit Rolls 1.19,8, 5) Five Stars Genius 1.19,1