Fjordkulturdagan på Vinjeøra, for 13. gang i rekken, går av stabelen 10. til 11. juni i år. Det er Are Sende Osen, kjent fra radioprogrammet Are og Odin for en del år tilbake, som skal holde åpningstale. Det foregår i Fjordteltet, etterfulgt av Tore Meland fra Rissa som vil holde et humoristisk kåseri om mat fra fjord til bord litt utpå dagen.

Mye av programmet er tradisjonelt med fjordtalenter, sildefrokost, lysbildefremvisning med Steinar Væge, hesteridning og fjordfest med mer.

Are Sende Osen åpner Fjordkulturdagan på Vinjeøra.

Stands i fjordgata

Men de har også nye ting på programmet. Det nyeste er at standene vil være i Fjordgata. I år er det hele 60 stands, og det er rekord for Fjordkulturdagan.

På søndag vil tegneserietegner Trond Johan Stavås holde kurs i Fjordteltet. Senere inviterer Liantunet og Trondheim Kokkenes Mesterlaug barna til å lage smoothie på gamlemåten ved bruk av sykkel. Sykle din egne smoothie!

Øvrige stikkord er ansiktsmaling, maskinutstilling, hjemmelaget såpe, hjemmelaget flatbrød, husflidsvarer, salg av gamle bøker og LP-plater, lappeteknikk, asiatisk mat, ølbrygging og masse, masse andre aktiviteter og tilbud.

Og for at det ikke skal være glemt: Tradisjonen «En kjiv Fjordcup» – ei ganske så uhøytidelig fotballturnering – er selvsagt på plass også i år.

Aktiviteter for barna

Hemne trekkspillklubb, Kirksæterørens Hornmusikk og 2-rækkeran vil spille gjennom arrangementet begge dager.

Barnas Stand er absolutt verdt et besøk under dagene, der Vinje barnehages foreldreråd står for leker til barna. Der vil barna kunne være med på å kaste på boks, hoppe paradis og tre på rad. De vil også kunne være med å kjøre traktor i traktorbingen.

Vinjetun samfunnshus står for matservering og tilbyr salg av grillmat og laks. Lørdag kveld er det Ledahls og Sjalaboyz som spiller opp til fjordfest.

Noe mer du lurer på? Da kan du bla opp i Fjordkulturdagans egen avis som fulgte som bilag til ST før helga.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535

John.Myrhaug@avisa-st.no

907 72 300