Orkanger

Soli skin over en eller annen høyde. For min del, er det vel Rauhåmmårn eller hva det heter oppi der bak meg. Jeg er ikke så sikker på lokalgeografien i grunn, aldri vært, jeg vet hvor ting ligger i forhold til hverandre og hvordan jeg finner frem, og det holder i mine øyne. Sommeren ser endelig ut til å ha kommet, men det er fortsatt kaldt om morgenen på «skyggesiden». Desto bedre blir det å komme hjem fra jobb for å sette meg på verandaen og bli der til den forsvinner igjen. Lade opp batteriene med noe kjølende og leskende å drikke, bøker og kryssord, og selvfølgelig ... Musikk! Pappa fikk en bluetooth-høyttaler fra Bose i bursdagsgave fra sin mor (han kjøpte den vel og merke selv, så han fikk det han ville ha), og den har absolutt grei lyd, så jeg kan se for meg at det blir å spille gamle eurodance-schlägere, eller bare dundre ut min forkjærlighet for rock for nabolaget. Starter lett med Weezers «Islands in the sun» og jobber meg dypere og tyngre nedover og gjennom Zeppelin, Uriah, Doors og hele kostebinderiet. Snadder!

Så med andre ord, i dag og de kommende dagene er det meldt stort sett pent vær, men la oss nå slutte med svadaen og heller gå nærmere inn på værmeldinga.

Mandag starter med sol og blå himmel, en og annen stakkarslig tåkedott som fortsatt ikke har fordampet siger nedover (eller er det oppover?) små daler og furer i åser og berg, og prøver å komme seg bort fra solens etter hvert så varmende stråler. Det er dugg på bilvinduene og føles generelt litt kaldt, men du bare vet at i dag er det shortsvær, og shortsvær blir det. 10-13 varmegrader om morgenen, kommer garantert til å toppe seg på rundt 22 grader utover dagen, og sola forblir. Ingen frykt for nedbør og vinden er så flau at du lurer på hva den gjorde i helgen, og slik fortsetter det egentlig utover uka.

Tirsdag kan det komme noen skyer her og der, men temperaturene (og solen) holder seg (stort sett) uendret. Like flau vind, men med sjanser for 0,1 – 0,3 millimeter nedbør. Ikke store skvetten med andre ord. Oddsen er stor for at få av oss vil merke det.

Onsdag starter med skyer, men det klarner til utover dagen og det blir sol og like under 20 grader. Ganske greit augustvær i Trøndelag med andre ord.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Heldigvis for dere – og for meg som skriver disse orda – blir det like godt vær på disse stedene som det blir ellers i det forjettede trønderland. Jeg kaller det forjettet fordi nå ser det ut til at sommeren vi har lengtet sånn etter de foregående månedene endelig har kommet. Skjønt, noen forandringer er det jo.

På Løkken verk, er det større sjanser for skyer tirsdag og onsdag, det samme gjelder Rindal, Rennebu, Lensvik og de andre stedene. Merkelig nok er det kun Orkanger som har meldinger om lite eller ingen skyer, men kjenner jeg meg selv og værmeldinga mi rett, blir det nok skyer her også.

Uansett, hvor enn du befinner deg i li og fjell, en sommerdag som denne, blant fjord og fossevell ... Du kan trygt finne frem grillen igjen.

Lesernes bilder

Nok en gang har jeg fått et fantastisk bilde av John Øystein Berg, og dette tar undertegnede på kornet. Makan til vær-sjur har jeg aldri sett!