Jeg vet det regnet rundt midnatt, men ikke så mye klokken ett. Det regnet også halv ni i morges, men gav seg innen jeg dro på jobb. Det hindret selvfølgelig ikke scooteren min i å være vrang, men det er en annen sak.

Orkanger

Værvarselet for Orkanger fortsetter å være vått. Greit, det var litt sol og oppholds i går, men i går var i går, i dag er i dag.

Været det er vått, og våtere skal det bli, bare vent til ettermiddagen, så skal dere se at vannet har dere fått. Dårlig rim, men hva gjør vel det, når vi har regn, regn, regn, regn, øsende regn, pøsende regn, regn, regn, regn, regn, deilig og vått, deilig og vått, som stavangermannen Sigbjørn Obstfelder så fint sa det.

Men til saken. Som sagt kommer det til å regne på Orkanger i dag. De neste timene, kan det komme til å falle rundt 8 millimeter regn, det kan blåse en lett bris og temperaturen vil nok ligge på rundt 8 grader. Jeg skriver kan, for været er aldri sikkert. Det vet dere som har lest disse skriveriene en stund. Fra middag og utover, vil det bli omtrent 10 grader, mens regnet kan komme til å øke en del. Yr.no melder om 18 til 20 millimeter regn, så dette kan bli en våt ettermiddag. Utover kveldingen, vil dette øke opp til 26 millimeter, men den lette brisen fra i morges vil gi seg og gå over til svak vind. Temperaturen holder seg på 10 grader.

Lørdagsnatt og –morgen fortsetter det fantastiske regnværet, vi kan få mellom 9 og 17 millimeter i disse timene, og temperaturen faller ned til 8 grader igjen. Vinden vil øke til laber bris, og slik vil det holde på utover dagen, dog, med mindre regn. Utover formiddagen, ettermiddagen og kvelden, ser det ut til å holde seg på 2 – 3 millimeter, og er vi heldige, kan vi til og med se solen gjennom skylaget på formiddagen. Temperaturene vil variere mellom 7 og 9 varmegrader.

Søndag fortsetter med enda mindre regn, mindre vind, men ikke noe særlig mye varmere. Det blir skyet med en og annen millimeter regn fallende ned fra himmelen. Temperaturen vil gå opp og ned mellom 5 og 11 varmegrader og vi vil sannsynligvis ikke se mye av den blå himmelen.

Mandag fortsetter denne tralten, og det meldes hovedsakelig om skyer, null nedbør, og som en gladnyhet – ser det ut til at temperaturene stiger. Vinteren er fortsatt langt unna, når jeg ser temperaturer på 18 grader på ettermiddagen og 15 på kveldstid. Herlig! sier jeg. Herlig!

Men likevel, det skal bli godt å reise bort også, og jeg føler et lite stikk av misunnelse når jeg leser om de som har reist over dammen nå. Gratulerer til Silje og Lene med giftemålet forresten. Hurra for dere.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Samme tralten som ellers, og det kan være greit nok det. Forskjellene er fortsatt store nok til at jeg får noe å fylle ut her. Og resten kan supplementers med musikk og svada.

På Løkken kommer det opp mot 28 millimeter regn i ettermiddag og kveld, på lørdag vil det bli større sjanser for å se sola i løpet av dagen, men ellers er det mye det samme.

Rindal slipper unna med «bare» 18 millimeter regn i dag, og 13 millimeter natt til lørdag. Natt til mandag, er det også sjanser for at de får litt duskregn fallende over seg.

I Rennebu er det sjanser for sol gjennom skyene allerede nå, og de får generelt lite nedbør i dag. Opp mot 4 millimeter i dag, og rundt 6 natt til i morgen. Det blir også sol å se der på lørdag. På mandag får de til og med sjanser på å se blå himmel og opp mot 19 varmegrader. Det er ikke verst, må jeg si!

I Lensvik vil det derimot regne. Opp mot 30 millimeter i kveld, og det vil blåse en lett bris, som i løpet av lørdagen øker til laber bris, og det kan komme 6 – 7 millimeter nedbør i løpet av dagen. Søndag roer det seg ned igjen, og de får lite vind og lite regn. Temperaturene ligger på like under 10 grader. Mandag blir som på Orkanger.

På Kyrksæterøra blir fredag og lørdag som på Orkanger når det angår temperatur og vannmengder som faller fra himmelen. Det vil også blåse en «stødig», laber bris over stedet. Søndag vil det bli mer regn, men fortsatt ikke mer enn 2 millimeter. Natt til mandag kan det også komme noen dråper.

Krokstadøra får det samme som Kyrksæterøra, men med sjanser på å se solen lørdag formiddag. Mandag temperaturer opp mot 20 grader. Sommeren har ikke forlatt Snillfjord heller.

I Børsa er det derimot akkurat som på Orkanger disse 4 dagene. Og det passer meg fint. Ikke at jeg har noen planer om å dra til Skaun akkurat, men om det skulle falle seg sånn, så håper jeg det blir på mandag.

I disse tider hører jeg mye på metal, det er sant, men det gjør seg også med generelle sanger om regn. Vi kan jo starte med «Drammen i regn» av Jonas Fjeld – finnes også i et fantastisk cover av Taktløs, fra 2007. Det stemmer kanskje ikke like bra for Drammen i disse dager. Der er det så vidt jeg vet oppholdsvær og noen grader varmere enn her. (U)heldige folk. Men sangen er fin den. Begge utgavene. Vi kommer heller ikke utenom Mods – kjent for mange sanger, også den «fantastiske» Tore Tang, tydeligvis kjent som Rogalands nasjonalsang. Misforstå meg rett, sangen er grei nok den, men det er så mange andre sanger som passer seg så mye bedre som nasjonalsang. Til og med Hans Petter Hansens «Stavanger» passer bedre. Uansett. Mods. De har en sang om regn. Vel, det er en instrumental, men den er veldig fin, og absolutt hørbar. Den heter «Regn» og er å finne på plata «Revansj», fra 1981. Og for dere som finner dette været utmerket for å dra på fisketur, har jo Gitarkameratene slageren «Fisketur i øsende regn». Den er jo svært aktuell i disse dager. Men for dere som ikke vil høre på verken metal eller sanger om regn, så kan jeg også anbefale 120 Days fantastisk fine «Dahle Disco» fra albumet «120 Days II» (2011), og Goldfrapps «Shiny and Warm» fra albumet «Head First» (2010).