Orkanger

Morgenen startet rimelig våt, men da jeg dro på jobb hadde det gått over til yr, og nå er det oppholds. Utover formiddagen får vi sjanser for mer regn og temperaturen ligger på 4 varmegrader. Fra tolv og utover ettermiddagen letner skylaget og solen titter frem igjen, temperaturen stiger til fem grader. I kveld stiger den til 6 grader.

Torsdag starter med en kald og overskyet natt og morgen – så håpene for å se noen stjerner eller nordlys er heller dårlige. Formiddagen følger med lettskyet og tre varmegrader, ettermiddagen sol og fire til seks grader, mens om kvelden kommer skyene tilbake og temperaturen legger seg på fem varmegrader.

Fredag starter med tre grader og skyer på natt og morgenkvist, utover formiddagen blir det rundt 0 og lettskyet, ettermiddagen følger på med 3 grader og sol, og slik blir det også om kvelden og natten.

Det er med andre ord ikke varme dager vi går i møte. Jeg håper bare snøen lar vente på seg så lenge som mulig. I mine øyne bør den ikke dukke opp for natt til 24. desember, og bør forsvinne igjen etter et par dager, så slipper vi herket med snømåking og våte sko. Det ideelle er også at det blir plussgrader hele vinteren og generelt lite nedbør, slik at jeg kan kjøre scooter hele året, men det er vel for mye å håpe på.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Som vanlig er det ikke noen store forskjeller på været her som på de andre stedene i nedslagsfeltet til Avisa ST.

På Løkken blir det kaldt. Minusgrader både torsdag og fredag. Også sjanser for sludd onsdag kveld.

I Rindal blir det blir det også kaldt de kommende dagene. Ned i minusgradene, og også sjanser for sludd onsdag kveld.

Mens i Rennebu blir det nesten mer kulde enn varme disse dagene (når jeg skriver varme, mener jeg selvfølgelig temperaturer over 0 grader, det er uansett ikke særlig varmt når det er under 10 varmegrader). Også sjanser for snø.

Lensvik følger på med varmere dager og mye sol. Greit nok det også.

Det samme kan vi si om Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa.

Selvfølgelig blir det musikk i dag også – selv om alt som snurrer rundt i hodet mitt akkurat nå er irriterende, hyperaktive, lekne, søte pelsballer i kattungeform (som garantert plotter min død og verdensherredømme allerede). Vel, det og å komme meg hjem for å spille mer Rock Band Blitz. Som om jeg ikke var opptatt nok med Wordfeud, kryssord, World of Tanks, World of Warcraft og The Secret World (et av de beste MMO-ene jeg har spilt siden Anarchy Online).

Tomlene mine er helt utslitte og får vel snart vabler, merker i alle fall at gnagsårene begynner å komme – på tide, har ikke sett de siden barndommen med helger dedikert til Super Nintendo, men det får ikke hjelpe. Jeg må spille. Spille mer. Alltid spille. Musikkspill er mine favoritter på konsoll. Rock Band Blitz er som Rock Band-spillene, bare at du ikke bruker instrumenter, men selve kontrolleren. Du kan enten bruke spakene på høyre og venstre side, eller d-padden og A-knappen (til Xbox 360 i alle fall, gudene vet hva det er på Playstation 3, jeg er svoren motstander og unngår de). Jeg bruker sistnevnte, og det å spille seg gjennom for eksempel Red Hot Chili Peppers’ «Parallell Universe» kan fort få det til å verke litt. Dette gjelder også om man prøver seg på «Free Bird» av Lynyrd Skynyrd, jeg har ikke tatt sjansen på å prøve meg på metal eller punk enda. Kan se for meg at det blir smertefullt, men nå roter jeg meg bort. Dette skulle jo handle om musikk, skulle det ikke? Indirekte gjør det kanskje det, så vi lar det også bli med det. Spill Rock Band Blitz om du får sjansen, skremmende avhengighetsskapende.