Endre Nesheim minnes skolevegen til Grøtte i dette glimtet fra 1940-tallets Fannrem:

Fra Lensmannsgaten 3 til Grøtte skule var det kort veg. Tidlig om våren tok bror min Olav og jeg snarveien over jordet til Wormdal opp til Fannrem sentrum. Lærer Bratteli, som var nabo av oss, gikk alltid bort til Lensmannssvingen og opp hovedvegen.

Telegrafstolpene på bildet er vel borte for lenge siden, tenker jeg. Selve sentrum ser vel slik ut den dag i dag som da bildet ble tatt for snart 70 år siden.

På jordet hvor vi går så dyrket Wormdal tobakksplanter en gang. Jeg husker de hadde store blad. På den andre siden av jernbanen dyrket de poteter. Der var jeg med og plukket på høsten. Jeg husker de hadde en freser som slengte potetene opp av jorden og så var det om å gjøre å plukke så fort som mulig før freseren kom på neste runde. Ryggen var ikke helt med på leken så det var alltid greit når vi skulle på gården for å spise ved 12 tiden. Da serverte fru Wormdal grøt inne på kjøkkenet og etterpå måtte de voksne legge seg nedpå for å hvile.

Når vi skulle på skolen om vinteren gikk vi ofte på ski eller vi brukte sparkstøtting. Var det riktig glatt på vegen så hendte det at vi gikk på skøyter. Av og til ble vegen strødd, og det var lite populært.