Endre Nesheim deler flere barndomsminner med STs lesere:

Rett før krigen brøt ut i Norge var far på språkstudie i Tyskland. Han hadde fransk og tysk som fag på skolen.

Da vi ikke hadde noe særlig inntekt så måtte mor og far leie ut leiligheten i Lensmannsgaten 3 og vi flyttet til fru Øyasæter som drev både butikk og pensjonat på Fannrem. Etter noe tid ble imidlertid fru Øyasæter engstelig for at vi ikke skulle kunne gjøre opp for oss, så hun kontatket en som het Ingvald Sæther som drev gård på Svorkmo. Dit flyttet vi i 1940. På grunn av den spente situasjonen ute i Europa valgte far å komme hjem og rakk dette så vidt før krigen startet. Han begynte så igjen på Orkdal Landsgymnas, med fast inntekt, og etter hvert kunne vi flytte hjem igjen til leiligheten i Lensmannsgaten.

Han Ingvald Sæter var ugift, men hadde en husholderske som het Marit. Jeg husker min mor og far en gang fortalte at de var litt skeptiske til slike byfolk. Men etter hvert så utviklet forholdet seg til et livslangt vennskap og lenge etter at vi flyttet til Oslo i 1947 så holdt mine foreldre kontakten med Sæther. Hver jul fikk vi til og med tilsendt pakke med diverse pølser og pålegg. Etter noen år giftet Ingvald og Marit seg.

På bildet ser vi fra venstre Ingvald, Marit og min far. Foran fra venstre min bror Olav og meg. Fotograf var som alltid mor.