Hemne

Rosenborgs Pål André Helland kunne torsdag slippe nyheten om at han og hans mangeårige samboer Linn Sandbakken Lyngmo skal bli foreldre.

— Ja, nå kan jeg bekrefte det. Linn var på ultralyd i dag. Jeg var også med, og det var litt av en følelse å se den lille krabaten inni mors mage, sier Helland, som var til stede og kastet glans over første dag av Rosenborg Fotballskole i regi moderklubben KIL/Hemne.

Lurte samboeren

Terminen for den store begivenheten for paret er 14. november.

— Og det blir en gutt. Dersom jeg måtte ha valgt, ville jeg ha valgt gutt, sier Helland.

Han har ingen spesiell forklaring på dette ønsket, annet enn at gutt er mest «riktig».

— Selvsagt hadde vært like hyggelig med ei jente, men det får bli nummer to – når den tid kommer. I alle tilfelle kom dette litt bardust på, sier han.

— Er navnet allerede bestemt?

— Sånn halvveis. Vi hadde først et guttenavn vi var enige om, og vi hadde et jentenavn. Nå blir det altså en gutt, og vi lander nok på det vi har snakka om. Jeg vil ikke gå ut med det ennå, men jeg kan avsløre at det blir ett fornavn og to etternavn; Lyngmo Helland.

Men spøkefuglen Helland greide selvsagt ikke å dy seg – ei heller overfor samboer Linn.

— Jeg sa tidlig i forløpet av dersom det blir gutt, vil jeg ha vetorett på at han skal hete Pål André junior. Og jeg greide faktisk å holde meg ganske lenge før jeg avslørte at jeg bare snakka tull. Så nå vet du også at det ikke blir Pål André, sier han.

Slår ikke rekord

Selv har Pål André Helland ei spesiell historie fra fødselen. Pappa Ole Johan er viden kjent Arsenal-supporter, og Pål som var den førstefødte, ble innmeldt i Arsenals supporterklubb i Norge bare to-tre minutter gammel.

— Står rekorden for fall nå, Pål?

— He-he, jeg tror jeg skal være forsiktig og ikke bli beskyldt for å ha feil fokus helt i starten, det kan gå meg ille. Så den rekorden går jeg ikke inn for å slå. Men han skal meldes inn i Rosenborg etter hvert, sier Pål André Helland, travelt opptatt med å bli fotografert sammen med 190 deltakere på Rosenborg Fotballskole i Ånesøyan.

Siden Sodin

Både Pål André og Linn er hemnværinger. De ble kjærester mens de gikk på Sodin skole.

— Nå blir vi foreldre for første gang i vår aller beste alder, sier Helland med et stolt smil.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300