En storslått Ida Jenshus sammen med et dyktig mannskor som nesten overgikk seg selv i samspill med dronninga fra Steinkjer, skapte en nærmest under huden-opplevelse i Skaunhallen fredag kveld.

Rett i sjela

27 år gamle Ida Jenshus er allerede blitt en stjerne som har vunnet hele tre Spellemannspriser. På konserten med Eggkleiva mannskor fikk flere hundre publikummere se hvor stor hun er som artist.

Hun skriver låter som går rett i sjela, hun synger dem på sin genuine måte som berører hjertet, og hun framstår som en artist som er hundre prosent tro mot det hun holder på med. Nemlig å lage og skape musikk og framføre den slik at den gjør noe varig med publikum. Etter konserten i Skaunhallen har hun ganske sikkert fått en helt ny fanskare.

Urkraft

Det skal ikke bare mot til for å hyre en artist som Ida Jenshus. Det er ikke alle forunt å få synge med en slik artist og gjøre det så strålende som Eggkleiva mannskor under ledelse av Stein Nilsen gjorde det fredag kveld. Idet Ida Jenshus entret scenen var det som urkraften hennes smittet over i korrekkene.

Kor og solister

Eggkleiva mannskor har mange dyktige solister. Det skal ingen ta fra dem. Likevel så er det koret som er den viktige, stødige stammen som sørger for helheten og den flotte rammen. Uten dem heller ingen solister, men du verden hvor vi setter pris på gode, sikre og dyktige solister som de har så mange av.

Hjertemedisin

Orkesteret er et kapittel for seg selv med blant annet dyktige gitarister, en av våre beste felespillere med to av sine elever og en solid blåserrekke. Her var det ytelse, nerve, formidling og musikk på høyt plan. Og som ikke alt dette skulle være godt nok, så kom selveste Ulf Risnes som gjestesolist og den store overraskelsen med sin Hjertemedisin.

Topper suksessen

Musikalsk leder Stein Nilsen har sammen med Eggkleiva mannskor skapt en tradisjon med musikalsk bredde, glede og kvalitet. Årets show er en foreløpig topp i rekka og viser at det er fullt mulig å toppe tidligere suksesser.

For de som ikke har sikret seg billett, er det ny forestilling lørdag kveld.

Se flere bilder på bildegalleri og STs papirutgave tirdag 2. desember.

Ulf Risnes var den store overraskelsen som ingen visste skulle komme. Det resulterte blant annet i Hjertemedisin.