50 tønner med sild veltet ut av semitraileren og utover motsatt kjørefelt på fylkesveg 710 i Ingdalen mandag ettermiddag cirka klokka 16.15. Sjåføren var en mann i 40-åra fra Finland. Han kjørte en finskregistrert bil.

- Årsaken til ulykka var at lasten i semitraileren ikke var sikret sideveis. I tillegg var døra på sida defekt, forteller Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Kjøretøyet var på vei i retning Orkanger, da uhellet skjedde i Inndalssvingen. Kilosvis med sild ble liggende i veibanen, sammen med flere blå tønner.

- Brannvesenet kom på stedet og bidro med rydding. De kostet opp sild fra veien, og etterpå spylte de veien for sildrester, forteller Fagerholt.

Det var ingen andre biler involvert i hendelsen. Ingen kom heller til skade.

Hver tønne veide 85 kilo, så det kunne gått ille om biler i motgående retning hadde fått disse i fronten.

- Sjåføren blir anmeldt, og førerkortet hans er beslaglagt. Han vil nok mottat ei bot, sier Fagerholt.

Semitraileren vil trolig også bli undersøkt for eventuell konstruksjonssvikt.

Roald Tangvik, eier av transportfirmaet Tangvik Transport, kom til stedet kort tid etter ulykka. Ifølge adressa.no har han vært vitne til uhell med sildetransporter to ganger tidligere akkurat her.

-  Jeg mener man må vurdere å forby hengere med sidedører til slik transport. Alle ulykkene jeg vet om har skjedd med slike hengere, og de er rett og slett ikke egnet for denne typen transport. Det ville vært tryggere dersom det bare var dør bak, sier han til adressa.no.

Silda i veibanen og i grøfta ble etter hvert populær mat for måkene i området.

Inger Lise Ingdal, som er grunneier like ved ulykkesstedet, beskriver til VG svingen som en nesten 90 graders krapp sving med stor stigning.

– To sildetransporter har tidligere veltet i denne svingen. Det som skjedde mandag kveld, er ihvertfall den tredje sildetransporten som i biluhell etterlater seg sild i veien og veikanten her, sier hun.

Ingdal var noen minutter redd for at den salte silden rant ut på hennes nysådde åker like ved veien.

– Men også det ser ut til å ha gått bra, konstaterer hun.

Bilen hadde hentet sildefiltene hos Grøntvedt Pelagic på Brekstad i Ørland.

Veien ble åpnet igjen i 20.30-tida.