Aktivitetstilbudet SommerSkaun startet med første post på programmet onsdag: Bueskyting sammen med Geitastrand Bueskyttere på utendørsbanen i Husdalen.

- Det er artig! Den eneste bueskytinga jeg har gjort tidligere, er å skyte etter søstera mi med piler med sugekopp på, sier Hallvard Fremo Lien (13), én av ti deltakere på bueskytinga.

Han forteller at han liker blinkskyting, og at han kjapt fikk sansen for pil og bue etter å ha blitt instruert på banen i Husdalen. Det samme sier Ola Heksem Kjellås (13) fra Buvika, som er i gang med å sende piler mot blinken ved siden av.

- Jeg hadde aldri prøvd det før, og meldte meg på fordi det hørtes artig ut. Jeg har truffet tieren et par ganger nå, sier Ola.

Bra tilbud

Det er første gangen Skaun kommune har tilbudet SommerSkaun, inspirert av SommerOrkdal. Det arrangeres ulike aktiviteter gjennom sommeren, med plass til ti påmeldte i alderen 12 til 16 år på hver aktivitet.

Ola mener dette er et positivt tilbud i skoleferien.

- Det er ikke alltid så lett å finne på noe å gjøre hver eneste dag i to måneder, sier han.

Banen i Husdalen ble etablert for fem år siden, og er flittig brukt til bueskyting i regi av Geitastrand Bueskyttere både tirsdag, torsdag og søndag. De har rundt 15 medlemmer, men det varierer hvor mange som kommer på treningene. De har fem medlemmer som konkurrerer aktivt og tre som er påmeldt til NM i Fredrikstad.

Ballet på seg

SommerOrkdal har besøkt bueskytterne i flere år tidligere, og for medlemmene i klubben er det stas å lære opp nye. Det var derfor ikke vanskelig å si ja da Skaun også kom på banen - bokstavelig talt. Onsdag var fem medlemmer til stede for å ta imot skauningene.

- Noen har tatt seg fri fra jobb for å være her. Det må jo være en del instruktører for å få det til, sier Torbjørg Husdal.

Banen har 20 matter til å skyte på, og det kan være to på hver matte – altså har de mulighet til å ha 40 skyttere i gang på det meste.

- Hvordan har dere fått til et bueskyttermiljø her på Geitastrand, spør vi Torbjørg og Egil Husdal.

- Det ble nå bare startet opp. Vi fikk penger fra Orkdal sanitetsforening til å kjøpe matter til blinkene, og stativene laget vi selv. Det bare ballet på seg, er svaret.