Mandag var det serieåpning i 3. divisjon også kjent som Norsk Tipping-ligaen etter endringene i seriestrukturen. Orkla tok imot Kolstad på Orkdalsbanken stadion. Gjestene vant fjorårets 3. divisjon og har blitt tippet som et topplag av flere bettingselskap foran årets sesong, men det var Orkla som virket mest solide av de to lagene mandag ettermiddag.

Avgjorde i 1. omgang

Det første kvarteret var jevnspilt, men etter 17 minutter spilte Steinar Gjersvoll fri Erik Helgetun som vendte bort en spiller og sendte Orkla i føringen. Kort tid etter var det duket for debutant Hans Ole Røen Halle. Sindre Tørseth Valø kastet inn i feltet og ballen havnet til slutt hos Røen Halle på 15 meter og unggutten satte inn 2–0. Fem minutter før pause var det kanonade mot Kolstads mål, men til slutt fikk Helgetun satt inn Orklas tredje og sitt andre for dagen. Like etter avspark reduserte Kolstad og hadde et ørlite håp før andre omgang.

- Den beste prestasjonen var selvsagt første omgangen. Det var jevnt før 1-0, men etter det så dominerer vi ut omgangen. Bare synd at de får en redusering før pause, sier Røen.

Godt forsvarsspill

Første halvdel av andre omgang ble det ikke skapt noe særlig med sjanser, men mot slutten av kampen var det Orkla som var nærmere 4–1 enn Kolstad var en redusering. Røen er godt fornøyd med hvordan lager fremstår defensivt om dagen.

- Jeg synes at både Christian og Torodd spiller en meget god kamp. Kolstad skaper ikke stort mer enn målet de scorer. Vi har blitt meget god på egen tredjedel og når de to får spille mer sammen, kan det bli enda bedre. Det er ikke tvil om at vi har tatt steg defensivt, sier Røen om den nye stopperduoen.

Skryter av ungguttene

Erlend Løkken ble skadet på en trening i forkant av serieåpningen. Dermed var det duket for 98-modell Hans Ole Røen Halle som takket for tilliten og noterte seg for scoring og en god kamp. 2000-modellen Henrik Rian har vært fast inventar på Orkla siden overgangen fra Orkanger i vinter. Han leverte nok en god kamp.

- Det er veldig artig å se at både Henrik og Hans Ole har tatt steget. Begge debuterte på dette nivået og var med på å prege den første omgangen. Begge spillerne innehar noen ferdigheter som er veldig spennende. Det er positivt å se at hvis vi får noen skader, så er det spillere som kan komme inn å gjøre jobben, sier Røen.

Kan kjempe i toppen

Det er tidlig å si noe om hvor gode Orkla blir i årets sesong, men mandagens kamp og vinterens treningskamper vitner om et lag som kan kjempe helt i toppen.

- Hvis vi klarer å prestere jevnt på vårt høyeste nivå, så er det ikke tvil om at vi kan kjempe i toppen. Slipper vi oss ned fem prosent, så får vi det tøft, men det gjelder i grunnen de fleste lagene i avdelingen. Vi må fokusere på ha best kvalitet på treningene av alle lagene, så kan dette bli veldig bra, sier Røen.

Tett kampprogram

Allerede på fredag er det nye seriekamp borte mot Tillerbyen og onsdag i neste uke er det 1. rundekamp i cupen borte mot Tynset, før det igjen blir ny seriekamp borte mot Steinkjer. Tre bortekamper på ni dager med andre ord.

- Vi kommer ikke til å spare spillere i noen av kampene. Vi skal være godt nok trent til å spille såpass tett. Det er kanskje spesielt lørdagskampen mot Steinkjer som blir mest utfordrende med to kamper i beina. Vi har i hvert fall veldig lyst å nå 2. runde i cupen, sier Røen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Arnstein Røen var godt fornøyd med gjennomføringen av årets første seriekamp. Foto: OLA MARIUS RISE