- Det henger i en tynn tråd akkurat nå. Jeg fikk en forkjølelse på søndagen som fortsatt henger i, så slik som formen er nå, så bør jeg ikke presse kroppen. Det kan snu fort dette, så jeg har ikke gitt opp helt enda, sier Løfald til Avisa ST tirsdag ettermiddag.

- Kjedelig

Rindalingen har aldri hatt noen problemer med å finne formen inn mot sesongåpningen på Beitostølen og har levert meget gode plasseringer de siste fire årene. I fjor ble han nummer ni på 15 kilometer friteknikk og var fattige 10 sekunder fra en pallplass. 25-åringen kjenner at det er litt bittert om Beitostølen ryker.

- Dette er jo ikke noe krise, men det er selvsagt kjedelig om jeg ikke får gå. Når det er sagt så er ikke dette det viktigste løpet denne sesongen, sier Løfald.

Vil gå V-cup

Rindalingen har gått flere verdenscuprenn på hjemmebane, men etter at de endret kvotene i fjorårets sesong ble nåløye mye trangere for norske skiløpere. Det fikk 25-åringen erfare. Han hadde en av sine beste sesonger i skiløypa, men fikk ikke plass i verdenscupsirkuset.

- Fjorårssesongen var en av mine aller beste sesonger. Jeg hadde en veldig god første halvdel og frem til NM, men det var ikke nok på grunn av de nye kvotene. Jeg har som mål om å gå verdenscup i år også, sier Løfald.

- Hva skal til for å lykkes med det?

- Nivået i Norge er såpass høyt at jeg helst bør vinne et norgescup eller skancuprenn. Jeg må i hvert fall kjempe jevnt i toppen på de løpene for å ha en mulighet. Det hadde nok hjulpet med noen gode renn på Beitostølen også i helga, men det kan bli vanskelig, sier Løfald.

Mål om NM

Løfald forteller om en meget god og solid oppkjøring sammen med sitt lag Team Veidekke Midt-Norge. Selv om han drømmer om verdenscupdeltakelse så har 25-åringen sett seg ut NM på ski på Gåsbu på Hamar fra 11. til 14. januar.

- NM er ett av de store målene mine denne sesongen. Jeg tror løypene og distansene på Gåsbu skal passe meg veldig fint. Jeg har først og fremst sett meg ut 15 kilometer skøyting og 30 kilometer duatlon. Nivået der blir nok skyhøyt med tanke på at dette er OL-distanser og at mange kjemper om de siste plassene under NM, sier Løfald.

PS! Den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen starter med 15 km klassisk for herrer og 10 km klassisk for kvinner fredag. Lørdag er det sprint før det hele avsluttes med 15 km fri for menn og 10 km fri for kvinner.