Orkanger

Denne formiddagen er det grått og skyer ute, det er heller ikke spesielt varmt. Rundt fem grader vil jeg tippe. Jeg kjente det godt da jeg kjørte ned til jobb for en times tid siden, for å si det sånn. Spesielt på anklene, handleddene og i ansiktet. Hjelper ikke så alt for mye med sko, bukse, genser, jakke, skinnhansker, buff og hjelm i denne temperaturen – og i tillegg 40-50 km/t. Heldigvis verken blåser eller regner det. Fra tolv og utover mot kvelden, stiger forhåpentligvis temperaturen med et par grader, og fra kvelden av stiger den kanskje litt mer, slik at vi til slutt ender på 9 varmegrader.

Natt til torsdag og torsdag morgen, ser temperaturen ut til å legge seg på rundt 7 grader. Utover formiddagen, klarner skylaget opp litt og vi får noen sjanser til å se solen, mens temperaturen faller til 4 varmegrader. Utover ettermiddagen stiger denne igjen til 9 grader, før den legger seg på 10 grader på kveldingen.

Fredag blir det kaldt igjen, med en natt- og morgentemperatur på 3 grader. På formiddagen blir det 1 grad, og fra ettermiddagen opp mot 7. Fra kvelden av blir det 5 grader igjen. Dette er prisen vi må betale for å få i oss de siste d-vitaminene. Da lurer jeg på om det kanskje er like greit å ha regn, og heller drikke litt melk med tilsatte d-vitaminer, eller ta noen vitaminpiller eller annet kosttilskudd. Jeg for min del tar overskyet og 10-12 varmegrader fremfor sol og 3 grader en hvilken som helst dag.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Mye det samme ellers.

På Løkken blir det noen grader varmere natt til fredag, fredags morgen og formiddag.

I Rindal blir det enda varmere på fredag, med temperaturer opp mot 6 grader på morgenkvisten og formiddagen.

I Rennebu blir det jevnt over kaldere, og Lensvik får sjanser for regn fredag aften.

På Kyrksæterøra blir det jevnt over varmere, og de får penere vær over hele linja, mens det på Krokstadøra blir mye det samme denne onsdagen, varmere på torsdag og fredag, men også med litt duskregn fredag aften.

I Børsa blir det mer eller mindre som på Orkanger, uten nevneverdige forandringer.

Musikk

I dag våknet jeg med to sanger på hjernen – vel, en sang som jeg blandet sammen med en annen. «Først kom et lass med lisser, et lass med lakrislisser» som blandet seg sammen med «Alle hjerter banker, alle hjerter banker, vaffelhjerter banker ei, vaffelhjerter banker ei sier jeg til deg». Et merkelig sammensurium. Dette gikk så over i en av Cyaneeds sanger på vei til jobb, før jeg dabbet inn i barnesanger igjen. Da spesielt sangen «Eg tente meg så lenge», som jeg har et kjært – og svært rart – minne om fra barndommen. Husker at i starten så likte jeg den ikke, men den vokste på meg. Akkurat som musikken til Gisle Marten Meyer, i form av Ugress. Ugress er fantastiske saker. Helt fra jeg først hørte låten «Loungemeister» og famlende begynte å høre meg rundt i elektronikaen, til jeg nå 10-11 år senere alltid er på jakt etter en kopi av filmen «Sweetwater» fra 1988, som Ugress’ samplet i låten «Trigger 22». Kan for øvrig anbefale alt av Ugress, og det meste annet herr Meyer har hatt fingrene sine i.

Lesernes bilder

John Øystein Berg har sendt oss dette flotte bildet av fullmånen. Om dere har noen bilder dere vil ha med i denne værspalten, nøl ikke med å sende de til sjur.vaage@avisa-st.no.