OrkangerSom sagt, på mandag trodde vi (hvem enn som melder for yr.no, og meg selv) at i dag, onsdag, skulle det bli sol, sol, sol! Det blir det jo for så vidt også, men det blir en del skyer gjemt inni der. Lettskyet kalles det. Vel, kjenner jeg min trønderske sommer rett, blir det sannsynligvis litt regn inni der også. Som sagt, hva er vel en trøndersommer uten regn? Varmt blir det heldigvis da. 20-22 varmegrader skal vi ikke kimse ad. Det er nok til å grille og bade for min del i alle fall. Og i tillegg varmt nok til at jeg kan kjøle meg ned med en milkshake. Planene mine ligger for øyeblikket på en oreo-milkshake. Salig godt, og enkelt å lage. Jeg for min del bruker bare en mixmaster, en pakke oreokjeks som jeg hakker opp, iskrem (vaniljeis, sjokoladeis, straciatella ...) og passer til med melk. Superb, og både unger og voksne elsker det.

Men hva er det jeg rører om nå. Nok en gang har jeg skrevet meg bort fra været. Vær, vær, vær. Ja, jeg skal prøve å holde meg til saken nå. Torsdag kommer med rimelig lite vind, pent og lettskyet vær og temperaturer opp mot 22 grader. Kanskje litt nedbør om vi har uflaks, men ikke noe å tenke på. Det vil uansett være mye det samme som i dag.

Fredag vil det bli litt kaldere og bittelitt mer vind, men fortsatt ville jeg satt middagsplanene mine til grillmat. For det meste sol og 18-20 grader. Jeg ser for meg kylling, burger, pølser eller en god, gammel biff. Langtidsmarinert og gode greier. Uansett blir det godt, og man kan aldri få nok grillmat. Jeg grillet så sent som i går kveld da solen var på vei ned. Var heldigvis ikke noe mygg heller, jeg er oppspist nok som det er.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Som vanlig er det ikke mange variasjoner i været på disse plassene, så værvarselet (og tullet) for Orkanger gjelder (heldigvis) for disse stedene også.

Aberet er jo at det ikke blir så mye å melde, men da kan jeg heldigvis glede dere med at det er annet å fylle denne siden med. Nemlig lesernes (det vil si deres) bilder. De første kommer fra Hjørdis Knutsen.

Lesernes bilder

Jeg oppfordrer dere alle til å sende meg deres vær-bilder. Send de til sjur.vaage@avisa-st.no.