Det er blant konsekvensene om Orkla fotballklubb blir nedlagt i vår.

- I utgangspunktet starter seniorlagene opp i laveste divisjon. Klubbene kan søke om å få overta plassen til Orkla både på dame- og herresida, men vil trolig få nei fra Norges fotballforbund (NFF). Det er en komplisert sak ettersom det ikke står noe punkt om dette i de tre klubbenes samarbeidsavtale, sier styreleder Morten Wolden i Trøndelag fotballkrets.

- Økonomisk ansvarlig

Det betyr høyst trolig at Orkla damelag starter opp i 3. divisjon i en av moderklubbene, og at herrefotballen havner i 5. divisjon om det i løpet av mars blir vedtatt å legge ned Orkla.

Ifølge Wolden vil en nedleggelse av den ti år gamle klubben også svi økonomisk for de to moderklubbene Orkdal (OIL) og Orkanger (OIF).

- De kan ikke tro at de kan overta lagene, ta over bane og klubbhus, og drive videre i samme divisjon - uten at det har økonomiske konsekvenser. Da må de også være villige til å ta et ansvar for økonomien. I tillegg koster det å drive junior- og seniorfotball. Vi snakker om millionbeløp, understreker fotballkretsens leder - og viser til at Orkla i dag har et budsjett på 2,8 millioner kroner.

Les mer om saken, samt flere artikler om situasjonen i Orkla i lørdagsavisa.