Orkanger

I dag – fredag – er det sol og litt skyer og temperaturen ligger på rundt 20 varmegrader, +/- 2 grader. Det blåser ikke noe særlig og det er absolutt vær for å sprade rundt i minimalt med klær. Mødre, kle ikke på barna deres selv om dere synes det er kaldt. De vil takke dere senere. Spesielt når de ser bildene / filmene fra barndommen sin. Jeg vet alt om dette. Musikkmessig føler jeg en dragning mot Mods og Stavangerensemblet, og føler det er synd at jeg gikk glipp av konsertene med førstnevnte i Stavanger i juni (og juli), men jeg håper å få med meg sistnevnte i slutten av august om ikke annet. Ellers så anbefales på den nyeste skiva til The Smashing Pumpkins og den nyeste til The Flaming Lips, eller om du føler deg litt mer glad i smashing poprock og liker det mer lokalt, så kan Tempos nyeste utgivelse anbefales på det sterkeste. Har dette noe med været å gjøre? Nei, så la oss fortsette med det i stedet.

Lørdag blir det litt kaldere og mer skyer, men vi vil fortsatt se de herlige glimtene av Helios, der han kjører vognen sin trukket av fire hester over himmelen, fra øst til vest. Om dere ikke vet hva jeg våser om nå, så er Helios regnet som solguden i gresk mytologi. Er du mer norrønt anlagt og føler for litt yr, så kan du prøve å ofre litt til Frøy og håpe på regn.

Ofrer du til Frøy og faktisk får regn, så skylder jeg på deg for en våt søndag, men det er jo meldt det fra yr.no uansett, så hvem vet. Kanskje får de (og jeg) rett for en gangs skyld. Det pleier jo å stemme når det gjelder regn. Det er meldt opptil 9,1 millimeter med regn, men heldigvis ikke mye vind. Temperaturene vil ligge på rundt 10-14 varmegrader, så det blir forhåpentligvis ikke så lummert heller.

Værvarselet for den kommende uken ser også ut til å være resultatet av litt for overdreven ofring til en eller annen værgud. Det er meldt regn, regn, regn over hele linja (see what I did there?) og det passer seg kanskje å høre på sanger som «Regn» (av Mods, anbefales på det sterkeste, rolig og avslappende, og liker du ikke Morten Abel så slipper du unna vokalen hans på denne låta). Temperaturene vil ligge på rundt 15 grader, og det er helt greit i min bok.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Værvarselet er nok en gang mye det samme for disse stedene, og slutter det ikke å være så likt, kommer jeg en vakker dag til å bare skrive én felles værmelding for hele nedslagsfeltet (noe jeg teknisk sett gjør nå også). Rennebu har vel og merke noen avvik, hovedsakelig at Tor med hammeren rir gjennom lufta i vogna si over der i kveld (og har vel jaget bort Helios).

Lesernes bilder

Dagens bilde kommer fra Oda Karoline Vaage, som har tatt et fantastisk bilde av solnedgang ved kysten.

Solnedgang ved kystenFoto: Oda Karoline Vaage