Året er 2009, og supergruppa Vamp opptrer i Hemnehallen. Med seg på scenen har de med seg lokale Silje Vollan Marthinsen. Det er magisk stemning.

På vei tilbake til sørvestlandet, får medlemmene i gruppa se en staselig bygning på toppen av høyden opp mot Kjørsefjellet. Det er Hemne kirke.

«Vi skal tilbake til Hemne og spille i denne kirka», blir de enige om i bandbussen – for å gjengi dialogen sånn omtrentlig.

Vamp hadde konsert i Hemnehallen tilbake i 2009, og da med lokale Silje Vollan Marthinsen som gjesteartist på scenen.

Billettsalget i gang

— Da passer det jo veldig godt at de kommer og holder konsert i Hemne kirke 12. november, nesten på dagen åtte år etter at de var her første gang, sier Gunn Lenes ved kirkekontoret i Hemne.

Arrangementet er en del av 200-årsjubileet til Hemne kirke, og etter ønske fra Vamp-gutta selv, har forhåndssalget av billetter nettopp startet.

— Du får kjøpe billetter på Frivilligsentralen pluss via det lokale billettsystemet på hemneportalen.no. Er det fortsatt billetter til gode, selger vi ved inngangen på konsertdagen, forteller hun.

Rock og folkemusikk

Selv har hun erfart at det å lytte til god musikk i egen kirke, er en fin opplevelse.

— Ja, det er helt spesielt, og det er spesielt en god opplevelse i egen kirke.

Hva kan publikum så vente seg denne novemberkvelden?

Vi spør menighetspedagog og kirketjener Stig Ottar Jensen.

— Masse lyd, flinke musikere og fin musikk fra et band som på en veldig god måte kombinerer rock og folkemusikk, sier Jensen.

Besøket er en del av en turné Vamp har på Nordvestlandet, og seinest i november fjor trakk de fulle hus da de spilte i Surnadal kulturhus. Hemne kirke har en kapasitet på 450.

— Det er noe spesielt å høre god musikk i din egen kirke, sier Gunn Lenes ved kirkekontoret i Hemne.

Godbiter i kø

Dette er den største konserten som holdes i anledning kirkejubileet i Hemne. Flere er allerede gjennomført og flere står i kø, også før Vamp-konserten. Organist Gunhild Bjørkøy (datter av Gunnar Bjørkøy), den lokale gruppa EOS og Jims Venner («Jim Reeves-kopien») er blant godbitene som kommer i tida framover.

— Vi føler vi har hatt mange gode arrangement så langt i jubileumsåret, og flere skal det altså bli, sier Gunn Lenes.