Og hvis vi trenger det, får vi ei god seng for natta også.

Etter noen timers vandring med til dels store opplevelser i Rindal sentrum, er jeg sulten før turen går tilbake til Orkdal. Jeg har hørt om Bolme pensjonat og tenker hvorfor ikke? Det er kanskje noe mat å få kjøpt der også?

Rikholdig

Jeg får nærmest hakeslipp da jeg får se menyen. For en ubestemt sjel som knapt greier å velge mellom kjøtt og fisk, er det vanskelig å bestemme seg. Menyen ved pensjonatet er rikholdig, fristende og preget av at her blir det laget skikkelig norsk mat fra bunnen av. Med potet til, og med heimlaga saus må vite.

Mari Kristin Bolme er tredje generasjon som driver Bolme pensjonat, som er absolutt verdt et besøk.

Tredje generasjon

Mari Kristin Bolme er tredje generasjon ved pensjonatet som bestemor Margit Bolme startet i 1938. Mari Kristin tok over drifta av familiepensjonatet etter foreldrene Astrid og Odd Bolme for rundt 10 år siden. Nå har hun jobbet her i rundt 20 år.

Her serveres det mat til tilfeldige gjester og til små og store lag. Her er familieselskaper som dåp, konfirmasjoner, bursdager, bryllup og begravelser. Her er små og store møter, og turister både i personbiler og store turbusser.

- Det er greit å stoppe her da vi ligger tett ved fylkesvegen og midt mellom to tettsteder, sier Mari Kristin som hevder seg med god mat og et nyoppusset pensjonat, og ikke minst et hyggelig smil til kundene.

Tradisjonsmat

Mens bestemor Margit var kokarkjerring av det gode, gamle slaget, er Mari Kristin utdannet kokk som forstår hva folk vil ha til mat. De vil ha god tradisjonsmat som er laget fra bunnen av. Hver torsdag serveres det sildball ved pensjonatet. Det er populær kost.

Populært er det også med saltkjøtt og påsså som de kaller det i Rindal, og betasuppe, heimlaga lapskaus og kjøttkaker og kortreiste fiskekaker.

På dessertbordet gjør både heimlaga riskrem og sviskegraut stor suksess.

- Men vi må vi ha biffsnadder og karbonader også for å treffe alle kundegrupper, understreker hun.

I andre etasjer er det ti rom med tjue senger til overnatting.

Vakket dekket bord med friske roser.

Helgebesøk

Det gjør stedet til et komplett pensjonat slik pensjonatene gjennom tidene har vært. Fra de nyoppussede stuene kan gjestene se utover den lakserike Surna som renner like utenfor.

For helgebesøkende er det mye å finne på i Rindal sentrum med blant annet museum- og galleribesøk og vandring langs kulturstien. På dag to etter overnatting ved Bolme pensjonat, ligger Trollheimen bare et steinkast unna med fristende fjellturer.

Regner ikke timer

Pensjonatet er åpent året rundt med unntak av jula.

- I jula er det rolig. Da kan vi ta ferie. Det blir en del arbeidstimer, men de kan vi ikke regne når vi jobber i denne bransjen og driver for oss selv.

Mari Kristin Bolme regner ikke antall feriedager heller. Men når hun har fri, reiser hun gjerne rundt for å samle ideer og inspirasjon.

- Det er gøttj å se at en lykkes. Det går an å få til ting i Rindal også, smiler hun, og er glad for at hun fører bestemors livsverk videre.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175