Borghild Løvset ga seg med sykling etter sesongen i 2015. Etter å ha blitt mamma i 2016 har nå Løvset gjort comeback på sykkelsetet denne sesongen. Sjefen for opptreningen til årets sesong er ti måneder gamle Petter.

- Det er Petter som fungerer som min personlige trener og sponsor. Han er ikke så glad i å sove inne, så det blir mange turer ute i friluft, men det har jo passet meg veldig fint. Han er som oftest med når jeg trener om det er på ski, løping eller sykling, sier Løvset og ler.

Borghild Løvset gir litt av æren for den gode formen til sin «personlige trener» Petter (10 md.). Her fra en treningstur på toppen av Vassfjellet.

Suveren

Denne sesongen bestemte den spreke 36-åringen seg for å gjøre et lite comeback og formen er det lite å si på. Det ble seier på landeveien under Hemnerunden med suveren margin. Det samme skjedde da hun prøvde seg på terrengsykkelen under Orklarittet.

Slo løyperekord

At den tidligere toppsyklisten er suveren i lokale ritt er kanskje ikke så oppsiktsvekkende, men denne helgen skulle hun prøve seg mot noen av de beste bakkeklatrerne i Norge da Nibberittet gikk av stabelen i Geiranger. Her skulle syklistene forsere 1476 høydemeter opp til dalsnibba i løpet av 20 kilometer.

Løvset var nok en gang utilnærmelig. Ikke bare knuste hun konkurrentene med nærmere fem minutter, men tiden 1,11,02 er også den raskeste tiden som noen gang har blitt syklet av en kvinne. Hadde Løvset deltatt i herreklassen hadde hun blitt nummer 12 av de knappe 200 herreløpere som stilte til start.

- Jeg har ikke trent systematisk i det hele tatt, så dette har i grunnen gått over all forventning. Det er litt artig at jeg sykler raskere nå 10 måneder etter svangerskapet enn jeg fjorden før jeg ble gravid, sier Løvset.

For seieren fikk Løvset 5000 kroner. I tillegg fikk hun 10 000 kroner for å slå løyperekorden.

- Det gjør seg alltid med litt premiepenger. Det går timebetaling dette, sier børsværingen.

Løvset ble klatredronning i helga. Her sammen med Sindre Buraas som ble klatrekonge.

Usikker fremover

36-åringen hadde ikke langt planer lenger enn til Nibberittet. Planen har vært å delta på noen lokale ritt og ta det litt som det kommer.

- Nå har jeg litt lyst å prøve meg på landeveis-NM, men der har jeg ikke store forhåpninger. Så kommer NM i terrengsykling på Skeikampen om ikke så lenge, men jeg har ikke bestemt meg enda. Når jeg ser at formen er så bra som den er, så er det litt vanskelig å holde seg unna startstreken, sier Løvset.

Hun tror at de gode resultatene kommer av at hun har fått sykkelgleden tilbake.

- Noe av grunnen til at jeg ga meg i 2015 var fordi jeg og andre hadde store forventninger til meg selv og da mistet jeg litt gleden av det. Nå har jeg ikke det samme forventningspresset og nå sykler jeg fordi det er artig, sier Løvset.