Strandafestivalen ble først arrangert 27. juli 2013 av barndomskompisene Daniel Mandal og Thomas Løseth. Den gang var det Sigurd Julius, Tempo, og flere andre lokale band som toppet plakaten. Det ble en suksess, og festivalsjefene startet planleggingen av neste års festival, og siden det er en festival i år også, 4 år senere, kan vi vel bare tenke oss at det har vært en suksess så langt.

Festivalen arrangeres ved Gammelosen på Orkanger, som med sin kritthvite strand gjør stedet ypperlig for en festival. Mandal og Løseth har uttalt at festivalen drives etter ønske om å skape et kulturelt tilbud i Orkdal og omegn, og at Strandafestivalen skal være folkelig og passe alle mellom 18 og 70 år.

– Vi ligger bra an, og slipper straks de siste artistene, samt årets plakat – som i god ånd er et strandbilde tatt på området, forteller Daniel Mandal.

– Forventningene er store, fortsetter han. Det er større interesse enn noen gang. Vi har flere spennende ting på gang. Vi ønsker å fornye oss hvert år, og kommer til å slippe flere nyheter frem mot festivalen.

Flere artister kommer

I år står blant andre Björn Rosenström, Anders Jektvik, CLMD, og Staysman & Lazz på plakaten, og flere kommer.

Björn Rosenström er en kjent, svensk artist som har holdt på i mange år. Helt fra debutalbumet «Låtar som är sådär» fra 1996 til singelen «Cuatro Klamydias» som kom i fjor. Folk kan glede seg til å høre slagere som «Raggarrock», «Glenn», «Het», «Ragnar» og mange flere ljomende fra Orkanger sentrums egen strand.

Anders Jektvik er fra Hitra, og ble kjent etter å ha deltatt i sesong 5 av «Norske talenter», der han deltok med visesanger, deriblant sine egne låter, som «Bare saind» og «Tøv».

CLMD, eller Martin Danielle, som han egentlig heter, er en produsent og DJ fra Snarøya i Bærum, som blant annet spiller progressive house og deep house. Han har laget låter med blant andre Astrid S («Dust») og Frøder («Phoenix»), for å nevne noen.

Staysman & Lazz er en norsk duo bestående av Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen. De ble først kjent gjennom «Sommerstjerner», en sangkonkurranse arrangert av ukebladet Se og Hør sommeren 2010. De er også kjent for sine festlåter – deriblant «En godt stekt pizza – og for å ha vært med på #ResirkulertLyd-prosjektet med Sputnik-slageren «Skilles Johanne» i 2015.

Og for å avslutte det hele; festivalsjef Mandal kan avsløre at de har inngått en avtale med værgudene om å få skikkelig festivalvær, så da er det bare å glede seg til slutten av juli.