En omtalt politivideo, som har blitt vist 16 000 ganger, ble redigert og lagt ut på Youtube av Hugtun-TV. Det skjedde i en låve i Dorrodalen ikke langt fra Gangåsvatnet i Orkdal kommune.

– Ideen startet for 15 år siden, men ble realisert i april i år, forteller Bjørn Inge Johansen.

TV-studioet er i ferd med å bygges opp. Her skal de lage nisje-tv. Det vil si tv for folket – og av folket. Og alt er på norsk.

– Vi ønsker å lage reportasjer selv. I tillegg tar vi også imot videoer som andre har laget. Vi ønsker å gi de som ikke får plass i vanlig media en scene å stå på, forteller Johansen, og nevner ulike talenter, oppfinnelser, kunstnere, spesielle idretter og ikke minst politikk.

– Jeg gleder meg til kommunevalget neste høst. Da håper vi at lokalpolitikerne tar turen hit under valgkampen, smiler Johansen, som selv har vært politisk aktiv for Demokratene.

På småbruket i Dorrodalen, som Johansens kjæreste Siv Hege Ervik eier, har de store planer. Ingen er imidlertid ansatt eller lønnet.

– Hugtun-TV er et spleiselag. Noen har en pc, andre lys. Vi søker så lokalt som mulig.

– Hvor ofte blir det lagt ut innslag fra dere?

– Det er vanskelig å si, svarer Johansen.

Han understreker at selv om de la ut politivideoen, har de ikke til hensikt å lage bare «fy-fy-» og «nei-nei-tv».

– Folk kan komme til oss. Mange synes det er vanskelig å komme inn samfunnsdebatten gjennom ordet fritt og lignende ting. Hos oss får de muligheten, sier Johansen mens han viser ST rundt i lokalet i låven som skal bli tv-studio. Hug betyr hjerte og tun betyr midt på gården.

Hugtun blir noe sånt som Stedet hvor det er trygt og hvor det er hjertevarme.

Kjæresteparet Siv Hege Ervik og Bjørn Inge Johansen på småbruket i Dorrodalen. Fjøset til venstre i bakgrunnen.