Berit Brønstad

Bor: 7310 Gjølme

Jobber med: Rådgiver i Orkdal Sparebank

Aktuell for: Medarrangør i Lions Club Orkdals andeløp og fotballcup på Glimt stadion på lørdag.

Hva er det som skjer egentlig?

- Vi (U&IL Glimt) skal arrangere andeløp i Skjenaldelvas nedre del i samarbeid med Lions Club Orkdal og Orkanger Diamonds. I forkant er det solgt masse lodd. Hvert lodd tilsvarer ei nummerert badeand. Lørdag formiddag slippes alle endene ut i elva. Etter et par hundre meter er det målgang ved utløpet nedenfor Glimt stadion. Vinneren er den som får sin and først i mål. Det er solgt flere hundre lodd, og det er mulighet til å kjøpe det som er igjen i klubbhuset på stadion inntil en halvtime før start. Arrangementet er i forbindelse med Lions 100-årsjubileum.

Det ryktes om en solid premie til vinneren i andeløpet også?

- Det er 20 000 kroner til vinneren. I tillegg er det gode pengepremier opp til 5.plassen.

Har dere arrangert slike andeløp tidligere?

- Nei, det er nok første gang det skjer i Orkdal kommune.

Hva skjer på stadion ved siden av andeløpet?

- Det blir fotballcup for utviklingshemmede. Totalt ni lag deltar, med vårt lokale lag fra Orkanger i spissen. Lagene kommer fra Nord-Trøndelag og Trondheim. Kampene starter etter andeløpet og pågår til ut på ettermiddagen.

Skjer det noe annet på stadionområdet denne lørdagen?

- Det blir selvsagt kiosksalg og barna kan leke seg. Vi håper og tror det blir et yrende liv. Dette arrangementet er en viktig inntektskilde for klubben vår.

Hvem kommer til Glimt stadion på lørdag?

- De som har kjøpt lodd selvsagt. Det er veldig mange tilknyttet idrettslaget Glimt, men også folk utenfor bygda vår som har hatt loddselgere på døra. Alle er velkommen, og det er fortsatt lodd igjen. Vi håper også at folk støtter opp om fotballturneringa i etterkant av andeløpet.

Hva leser du for tida?

- I det siste har jeg vært travelt opptatt med ulike arrangementer i regi av Glimt; Glimt-Cup og andeløp. Boka «Tørst» av Jo Nesbø ligger og venter på meg. I tillegg leser jeg jevnlig diverse nettaviser.

Hva gjør du i helga?

- På lørdag er jeg opptatt med andeløp og fotballcup på stadion. På søndag skal jeg være med å gjøre klart til sommeravslutning for 7. klasse ved Gjølme skole (eldste sønn begynner på ungdomsskolen til høsten).

Hva ligger ditt hjerte nærmest akkurat nå?

- Det er å få til et flott arrangement på lørdag (i dag). Ellers håper jeg på en fin sommer. Vi bruker å være fire uker i Syden i sommerferien, og slik blir det også i år.

Øyvind Brostrøm