Det sier Marith Størseth, som er leder av Orkanger sentrumsforening. Hun fulgte tirsdagens formannskapsmøte fra tilhørerbenken, sammen med flere forretningsdrivende i sentrumsgata.

Bostedsutvikling

Størseth ønsker et annerledes fokus på debatten.

Les også: Sett grense på 2000 kvadratmeter

- Det handler om noe annet enn det som ble diskutert. Debatten gikk bare rundt dette med handel og handelslekkasje til Trondheim. Vår innfallsport handler mer om bostedsutvikling. Hvordan skal vi tro at folk skal ønske å flytte hit om vi ikke har noe annet sentrum enn kjøpesentrene som stenger klokka 20?

Størseth ønsker ikke å bruke retorikk som at «politikere ødelegger Orkanger sentrum». Men hun vil bevisstgjøre politikerne på konsekvensene av vedtakene som fattes.

Ønsker dialog

- Jeg beskylder ikke politikerne for å ødelegge sentrum. Men vi konstaterer at om kundestrømmen flyttes, blir det ikke igjen noe kundegrunnlag for oss som driver i sentrumsgata. Dette er en sak som er så viktig og avgjørende, og vi ønsker en dialog som kan føre til et samarbeid om hvordan vi vil utvikle sentrum og byen Orkanger, både i toårsperspektiv og i et tjueårsperspektiv.

Størseth etterlyser blant annet skilting fra E39 ned mot sentrum.

- Ordføreren har lovt oss skilting, og jeg vet at det jobbes med dette. Men vi vet også at Statens vegvesen jobber fortere om ordføreren maser litt.

Ønsker kinosenter

Lederen i sentrumsforeninga er skuffet over at så mange politikere har vært negative til Salvesen & Thams' planer for et kinosenter nord på Rømme, med handlegata som nærmeste nabo. Størseth tror nemlig at et slikt tilbud ville generert mye folkeliv i sentrum etter at butikkene er stengt.

- Kinoideen til Salvesen & Thams på Rømme er noe som kan føre til mer trafikk i sentrum, og vi skulle ønsket at politikerne hadde vært mer engasjert i saker som dette. Det skal bygges mange hus og leiligheter på Orkanger. Hvilket tilbud skal de få etter at de er ferdig på jobb om dagen? I industrikommune nummer 1 må det også være fokus på at det skal være godt å bo her. Det er altfor mange som pendler inn til kommunen, og vi mener det ligger store økonomiske gevinster i å gjøre det så attraktivt i sentrum at folk vil flytte hit.