Da hadde jeg nok dratt hjem tidligere, eller kanskje ikke dratt på Vannspeilet i det hele tatt, men kjekt var det. Og hyggelig å bli gjenkjent av lesere, så da får vi håpe dere tar ordene mine til dere og kler dere etter hva jeg ikke melder.

Orkanger

I dag mandag, er det meldt regn. Når jeg ser ut vinduet, ser jeg ikke mye til det, jeg ser heller antydninger til sol, og det gleder meg. Kanskje temperaturmåleren på Orkdal sparebank endelig stemmer, for den viste 18 varmegrader da jeg kjørte til jobb i morges, og jeg er rimelig sikker på at det ikke var så varmt. Kanskje den spår hva det blir, og det er jo lov å håpe. I alle fall så lenge yr.no melder 12 grader og opptil 8 millimeter regn.

I morgen tirsdag er det derimot meldt 18 varmegrader – vel og merke på kvelden, men det får så være. Det er vel da de fleste av oss kunne tenkt oss varmen uansett. Dagen starter med skyet og 10 grader, men etter hva yr.no melder, så vil det bare bli bedre utover dagen. Nå må vi selvfølgelig ta dette med en klype salt, da verken yr eller jeg treffer helt med værmeldingene våre. Det kan også bli pøsregn og 5 varmegrader, så se ut vinduet, kjenn temperaturen selv, ta ikke alt jeg skriver for god løve, så skal jeg se om jeg ikke klarer å unngå salg av skinnet før løven er skutt – ja, jeg vet det ikke er løver ordspråkene handler om, men de passer seg liksom bedre etter en oppgradering fra de dyrene de egentlig handler om til løver og slikt. Det er for eksempel bedre med en drage i hånden enn ti på taket.

Onsdag blir visst mye det samme som tirsdag, og det gleder meg. Bare varmere. Det gleder meg også – til en viss grad i alle fall. Det er jo tross alt mulig å få for mye av det gode, og av varmen, og med disse ordene satser jeg på at jeg melder feil for i dag og rett for tirsdag og onsdag, selv om jeg med øspøsregn i det minste hadde sluppet å vanne blomstene.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Det som er så greit med dette nedslagsfeltet, er at været sjelden varierer fra de forskjellige plassene, så den samme værmeldinga gjelder for alle stedene. Med små variasjoner så klart.

På Løkken verk vil de på onsdag få noen millimeter regn, Rindal, Lensvik, Kyrksæterøra og Krokstadøra vil på onsdag få litt mindre sol, mens både Rennebu og Børsa har mulighet for både regn og sol på onsdag. Temperaturene og mangelen på noe særlig vind er derimot de samme over hele linja.

Om dere har bilder dere ønsker å sende meg fra været hvor dere bor, er det bare å sende i vei.

Send bildene til sjur.vaage@avisa-st.no og merk dem "Vær-bilder".