Leserturen er i gang, og denne sommerens ST-tur går via Kiel til Groningen i Nederland, deretter Brussel med innkomst på Tour de Fance' førsteetappe, så følger Claude Monets verdenskjente vannliljehage før bussen kjører mot Normandie.

På de historiske strendene nord i Frankrike skal vi se hvor de allierte styrkene gikk i land i juni 1944. Så venter tre døgn i idylliske Saint-Malo, med innlagt båttur til Jersey, før turen får sin finale i Paris.

ST-turen fikk en god start på luksuriøse Color Magic, der mange av de solhungrige trønderne valgte å tilbringe en del tid på dekk. Folksomt på dekk var det også da sola gikk ned fra en så å si skyfri himmel.

Vel på plass i Orklareisers buss etter ankomst Kiel, grep reiseleder Geir Lorentsen mikrofonen og ba ekteparet Strøm fra Orkdal om å komme fram. Karen Lisa og Thor Strøm kunne nemlig feire 50 års bryllupsdag den 2. juli.

Herr Strøm røpet at han alltid kjøpte blomster til sin kone på bryllupsdagen. Så han var litt småstresset med tanke på at det på grunn av bussreisen kunne bli vanskelig å få tak i de gule rosene han alltid gir henne på denne dagen. Men under middagen senere på dagen fant en vakker, gul blomst som han overrakte sin kone.

Feiring ble det senere på dagen også. Om lag ti minutter etter at vi kjørte inn i Nederland, startet kvartfinaleoppgjøret mellom Nederland og Brasil. Det så stygt ut etter at Brasil tok føringen.

Men Nederland viste mestertakter da de kom tilbake og vant 2-1. Dermed var det duket for en ekstra hyggelig kveld ute i Groningens sjarmerende sentrum. Og vi var ikke alene! Alt rundt oss var oransjefarget, og stemningen ble bare bedre og bedre utover kvelden.

Eneste skår i gleden var at Ghana tapte for Uruguay.

Trøsten får være at det blir lettere å velge favoritt i semifinale. For da møtes nemlig Nederland og Uruguay.

I STs papiravis vil du i dagene som kommer lese mer fra leserturen.

Catharina Morken