En smekkfull sal takket skuespillerne, orkesteret, scenearbeiderne og alle de andre medvirkende med å gi langvarig stående applaus da forestillingen var over.

– Enestående anledning

– Fytti rakker’n! sa ordfører Gunnar H. Lysholm da han fra scenen skulle oppsummere sine inntrykk. Han trodde ikke det ville være mulig for produksjonsselskapet Utspæll å matche fjorårets oppsetning Bør Børson. Men ordførerens bange anelser ble gjort til skamme, og han oppfordret publikum til å spre ordet:

– Dere i salen har en jobb nå slik at folk kan benytte denne enestående anledningen, sa Lysholm og ba folk ta i bruk twitter og alle mulige kanaler.

Kjærlighet og selvrespekt

I blanke messingen er en forestilling som bygger på den engelske filmen The Full Monty. Oppsetningen handler om en gjeng menn som er blitt arbeidsledige, og som kjemper for å beholde selvrespekten og verdigheten.

Den handler om kjærlighet og om hva som er viktig i livet. Alvorlige tema som er plassert inn i komediens ramme.

Med Arnulf Haga som regissør greier amatørskuespillerne fra Orkdal å skape en forestilling som kaller både på latteren og ettertanken.

– Fantastisk

Til stede i salen var Jan Arne Engan fra Sparbu, som hadde rollen som Jonas Hyllmo da Sparbu teaterlag satte opp I blanke messingen for tre år siden.

Etter forestillingen overrakte han blomster til produsent Margrethe Aae, og han var svært imponert over det han nettopp hadde fått se.

– Det ble en helt fantastisk forestilling. Her er veldig gode skuespillerprestasjoner, det er flotte kulisser og helhetsinntrykket er svært bra. Dette er en forestilling som holder et høyt nivå, sa Engan til ST etter forestillingen.

I blanke messingen skal spilles ti ganger. Neste forestilling er søndag kveld, og det er fortsatt ledige billetter, opplyser Margrethe Aae.

Regissør Arnulf Haga ble hyllet av ensemblet