Tilsynelatende ville ideer kan fort skape noe ekstraordinært. Ideen om å flytte Thamspaviljongen fra USA til Orkdal, virket i utgangspunktet som ganske vilt. Men i dag står den her, stolt og vakker på Bårdshaugplatået med et utrolig potensiale som turistattraksjon, takket være noen ildsjeler med stor gjennomføringskraft. Et annet eksempel på en ved første tankestreif vill idé, var bygging av landets største storhall for fotball og friidrett i Ånesøyan på Kyrksæterøra. Ideen ble unnfanget for 10 år siden. I fjor høst ble det kjent at ideen skal realiseres, og nylig ble det signert kontrakt med Hugaas entreprenør AS, som er tildelt oppdraget med å bygge den gigantiske hallen til i overkant av 50 millioner kroner.

samme måte som at Olav Sigurd Kvaale, Oddmund Stenset, Arne Asphjell i Prosjekt Heimatt var ildsjeler og pådrivere for å få Thamspaviljongen tilbake til Orkdal, har Erik Snekvik vært en av de største ildsjelene og pådriverne for hallprosjektet i Hemne. Og det er nettopp ville ideer og handlekraftige ildsjeler som må til for å skape noe ekstraordinært. Og en storhall på 82,5 ganger 130 meter med fullskala fotballbane og en 340 meter lang løpebane, er så absolutt noe ekstraordinært. KIL/Hemne, KILs friidrettsavdeling, prosjektgruppa med Snekvik i spissen, Hemne kommune og ikke minst alle sponsorene, fortjener trampeklapp for arbeidet som ligger til grunn for at prosjektet nå kan realiseres.

Og det er all grunn til å juble. Hallen vil nemlig avføde gevinster på mange områder. Ikke minst vil hallen bety et enormt sportslig løft ved at idrettslaget vil kunne tilby medlemmene treningsfasiliteter på øverste hylle. Det kan bety at «talenteksportøren» KIL/Hemne vil kunne utvikle enda flere fotballtalenter, og på sikt i større grad beholde flere av talentene med tanke på å bygge topplag både på dame- og herresida. Hallen vil også sette Kyrksæterøra og nykommunen Heim i enda større grad på kartet, pluss at hallen vil gjøre Kyrksæterøra og omlandet rundt til et ende bedre sted å vokse opp.

er det gjort en utrolig jobb med å planlegge, prosjektere og ikke minst finansiere Sodvinhallen, som den er blitt døpt. Videre blir det viktig å få styrket eierskapet til hallen, også utenfor Kyrksæterøras grenser. Hallen kan nemlig bli et objekt for stolthet og opplevelse også for innbyggerne i dagens Halsa og de som skal innlemmes fra Snillfjord i nykommunen Heim. Sodvinhallen kan således bli en stor berikelse for hele Heim kommune. Gratulerer med et utrolig flott prosjekt og lykke til videre!

Foto: Silje Asbjørnsen