Ann Kristin Dørdal fikk country-musikken inn med morsmelka.

— Jeg vokste opp i platesamlinga til foreldrene mine. Den besto av country og Elvis, forteller hun, kort tid før hun entrer scenen i teltet under Orkangerdagene.

Venter på muligheten

Nylig har hun gitt ut singelen «I'll make a party out of this», som er tilgjengelig på alle streamingplattformene. Låta er splitter ny, og skrevet av Roar Øien (Too Far Gone) og Paul Gelsomine (amerikaner kjent blant annet for sitt samarbeid med Nashville, Too Far Gone og også Stage Dolls). Den ble sluppet sist fredag, og er allerede spilt både i England og New Zealand. Ann Kristin Dørdal kan ikke gjøre annet enn å vente – og håpe.

— Det er veldig ofte tilfeldigheter som avgjør om du blir «oppdaget», sier dama, som også ga ut to singler for to år siden.

I dag har hun ikke musikken som levebrød, og jobber i administrasjonen ved Gjølme skole.

— Musikkbransjen er et trangt nåløye, men vi får se hva jeg gjør hvis muligheten byr seg. Nå er jeg i ferd med i stable på beina mitt eget band og på sikt er målet å spille inn en full-CD, sier hun.

Ikke på norsk

Hun gikk på scenen med ei country-låt for første gang allerede som niåring. Og vi hadde nær sagt som vanlig var det UKM som var arenaen.

— Jeg husker ikke hvilken låt det var, men jeg husker at det ikke var mange – snarere veldig få – som sverget til country-musikk. Det var ikke tøft. Det er til en viss grad slik fortsatt, men musikksjangeren er langt mer akseptert i dag.

Hun har også to andre «hovedregler» som utøver:

— For det første skal country høres ut som country, ikke den nymoderne pop-rocken de nyere artistene framfører. Steelgitar og fele bør være med, selv om det ikke er et absolutt krav. For det andre skal country-musikk framføres på amerikansk – fordi det er amerikansk. Jeg synger ikke country på norsk, sier hun.

— Lokalt er skummelt

Onsdag kveld satt hun mutters alene på en krakk på scenen på Orkanger og tok publikum gjennom et håndplukket repertoar av både gode gamle slagere og nyere materiale. Med den fellesnevneren at det altså var ekte vare, med Merle Haggards «Silver Wings» og John Prines «Speed of the sound of loneliness» som minst to høydare. Alt ble godt mottatt.

Før opptredenen var det imidlertid sommerfugler i magen hos Ann Kristin.

— Å opptre foran et lokalt publikum med bare kjentfolk er mer skummelt enn å stå foran tusen ukjente. Jeg tror vi er skapt slik.

Skal på NRK

— Hva skjer i tida framover?

— 5. juli skal jeg delta på NRKs Sommertoget på Heimdal stasjon. Det skal først tas opp, og så sendes på TV. Det blir selvsagt artig, men jeg er mest spent på om alt de tar opp virkelig blir sendt på TV. Vi får se. Jeg skal på nyåret også være gjesteartist i forbindelse med en musikalsk rundreise i Italia, men dette vet jeg lite om i dag. Så blir det selvsagt mange spillejobber i helgene framover, men ikke hver helg. Det er andre ting å gjøre også, sier Ann Kristin Dørdal.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300