Nils Arne Eggen fra Fannrem er utvilsomt Norges beste fotballtrener gjennom alle tider. Påstanden er udiskutabel, da den er sementert i resultater - som på mange måter er måleenheten for all idrett. Prøver man å definere, analysere og forklare orkdalingens fortreffelighet som trener, så står man igjen med følgende «grunnsteiner»: en ekstrem fotballfaglig kompetanse, samhandling og ikke minst kommunikasjon. Som trener hadde Eggen ei unik oppskrift på god og effektiv fotball, og ikke minst en unik evne til å kommunisere denne oppskrifta slik at den ble fortstått og dermed mulig for spillerne å etterleve. Suksessfaktoren for kommunikasjon, er med andre ord evnen du har til å få omgivelsene til å forstå hva du mener.

I dagens avis beviser Nils Arne Eggen nok en gang hvor dyktig han er til å få folk til å forstå. Sparkinga av Kåre Ingebrigtsen og hemnværingen Erik Hoftun som trenere i Rosenborg, kom som lyn fra klar himmel på de fleste. Og for mange var også sparkinga nærmest uforståelig. Og den er ikke blitt mer forståelig etter at styreleder Ivar Koteng og andre har forklart sparkinga med manglende utvikling. De har bejublet resultatene så langt, men vært tydelig på at de ikke tror Ingebrigtsen og Hoftun evner å ta laget til et nytt nivå. For folk flest er dette blitt oppfattet som en påstand uten all verdens substans. Fordi, ingen har forklart hva trenerne har gjort feil, hva de helt konkret burde gjort annerledes, ikke minst på treningsfeltet, for å skape ønsket og forventet progresjon i spillet.

I dagens avis trenger ikke Eggen mange avsnitt for å forklare slik at folk flest forstår bedre. Når Eggen for eksempel sier at man må trene gjennombrudd og samhandling på store flater for å bli god til nettopp det, mens Ingebrigtsen har vært sta på at han vil trene på små flater, så forstår hvermannsen plutselig mye mer. Rosenborgstilen kan like gjerne kalles Eggen-stilen, og ingen kan dette bedre enn mannen fra Fannrem. Og hvis det er slik Eggen sier, at Ingebrigtsen ikke ville lytte til hans og styrets råd, så bringes det plutselig litt mer logikk i det som har skjedd.

Her har Koteng og resten av styret i Rosenborg mye å lære av Eggen. De har gjort seg selv en bjørnetjeneste ved å ikke kommunisere slik at folk forstår. Med mer åpenhet og mindre munnkurvfaktor, hadde man unngått mye spekulasjoner og polarisering. Go'foten består av mange føtter, deriblant kommunikasjon!