Helge Kjøren blir leder av Jernias butikk på Amfi på Orkanger fra 1. juli.

– Jeg slapp å søke

Kjøren ble, etter fire år som kjøpmann ved Rema 1000 Kyrksæterøra, bedt om å si opp sin stilling fordi han ikke har greid å oppnå Remas krav om lønnskostnader i forhold til omsetning. Han jobber nå ut mai som Rema-sjef i Hemne.

– Jeg har ikke skrevet under noen avtale med Jernia, men vil takke ja til jobben, sier Kjøren til ST.

– Fikk du tilbud eller søkte du på jobben?

– Jeg slapp å søke, for å si det sånn. Ut over det, ønsker jeg ingen ytterligere kommentar og overlater til Erik Snekvik å si noe mer, sier han.

Det ble store reaksjoner etter at ST skrev om at han fratrer på Rema 1000. Selv ønsket Kjøren – som bor i Snillfjord – minst mulig blest om saken.

God timing

Erik Snekvik, som har eierskap blant annet i Jernia-butikken på Orkanger, legger ikke skjul på at han har fått rett mann på rett plass.

– Da jeg ble kjent med at Helge skulle slutte som Rema-kjøpmann, tok jeg kontakt og vi fikk en positiv dialog. Det er sjelden at folk av et slikt kaliber og med slike ressurser er ledig på markedet. Dette var veldig god timing, sier Snekvik, som også presiserer at dagens Jernia-sjef på Orkanger fratrer grunnet videreutdanning fra høsten.

– Det er med andre ord ingen «lederkrise» ved butikken, sier han.

– Nye høyder

Snekvik er godt kjent med Kjørens egenskaper også fra den tida Rema 1000 hadde butikk på Falksenteret, der Snekvik er senterleder.

– Han vil løfte Jernia-butikken til nye høyder. Han er utrolig populær blant kundene og absolutt en svært bra mann å få på laget, sier Erik Snekvik.