Så hva passer vel bedre enn å feire dagen med «viddas fastfood»? Reinsdyrskav, eller finnbiff, er en tradisjonell gryterett. Dagens oppskrift er en klassisk oppskrift med bacon, geitost, sopp og einebær. Det er en enkel og kjapp rett som smaker utrolig godt. Server den med potetmos av mandelpoteter og nyrørte tyttebær.

4 porsjoner

400 g reinsdyrskav, halvtint er best

Smør til steking

250 g frisk sjampinjong delt i tynne skiver

1 løk i tynne skiver

150 g bacon i skiver, delt i fine strimler

1 dl vann

3 dl seterrømme

1 dl fløte

3 skiver ekte geitost, eller mildere brunost om du ønsker

5 stk. knuste einebær

1 ss finhakket frisk timian

Du trenger stekepanne og en gryte eller kjele.

Slik gjør du det

Stek sjampinjong i smør, for så å ha det over i gryta eller kjelen

Gjør det samme med bacon og løk.

Steik reindyrskavet i to omganger, slik at det blir brunet og ikke kokt i panna. Hel skavet over i gryta eller kjelen.

Tilsett vann, fløte, rømme, einebær. Kok opp, og la det trekke i ca 10 minuter

Tilsett brunost og timian, la trekke i 5 nye minutter og smak til med salt og pepper.

Serveres med potetmos.