I sommer spiller Kenneth Kapstad med et av sine band, Spidergawd, på Roskilde. Europa-turné blir det også. Torsdag hadde han slippkonsert med Monolithic.

Spidergawd slapp i februar oppfølgeren til debutskiva «Spidergawd», som kom ut tidlig i 2014. Den nye plata heter enkelt og greit «Spidergawd II».

Spesielt for nordmenn

I månedsskiftet juni-juli spiller bandet på Roskildefestivalen i Danmark.

– Jeg var publikummer der en gang for kjempelenge siden. Du finner tilsvarende festivaler over hele verden, men Roskilde har alltid vært den største i Skandinavia. Den festivalen har bestandig vært litt stas for nordmenn, sier Kapstad, som også spilte der for fem år siden, da med Motorpsycho.

– Vi har ikke lagt noen planer, men vi vet at vi skal spille hardrock. Blir det like stor stas som sist jeg spilte der, så har vi mye å glede oss til, sier Løkken-byggen.

Turné i mai

Men Roskilde er langt fram i tid. Allerede i mai reiser Spidergawd ut på Europa-turné.

Den elleve konserter lange turneen starter i Leipzig 20. mai og ender i Essen 31. mai. De besøker Tyskland, Tsjekkia og Italia.

– Det har blitt en tradisjon å reise rundt med Motorpsycho på denne tida av året. For meg er det perfekt timing å dra på turne. Det er rett og slett det du skal gjøre om våren. Dra til Italia, sole seg og spille hardrock, sier Kapstad.

Turneen fungerer som oppvarming for festivalsommeren, som er like rundt hjørnet.

Plateslipp

Torsdag holdt et av Kapstads andre band, Monolithic, slippkonsert for sin nye plate «Frantic Calm» på Familien i Trondheim. Bandet har fått mye oppmerksomhet på grunn av plateomslaget, som viser en løpende, fråtsende greyhound med munnkurv. Meningen er å få frem et statement om businessen rundt hundeveddeløp med greyhound-hunder i Storbritannia.

– Jeg har selv greyhound og har alltid vært en forkjemper for å stenge løpebanene i Storbritannia. Det er pengemaskiner, hvor hundene behandles som dritt. Løper de ikke fort nok, blir de kasta eller skutt. Det er en forferdelig business, sier Kapstad.

Du kan lese mer om Monolithic på www.avisa-st.no.