Publikum gav respons på den musikalske flørten med god stemning og heftig klapping. En sommerflørt innomhus var akkurat det vi hadde behov for nå, for utomhus var det reprise på vinterværet.

God stemning

Første avdeling av konserten som gikk under navnet «En sommerflørt», var det korpset alene som sørget for. De satte god stemning med å blåse i gang «Den glade vandrer» som «alle» kjenner. Dermed kunne mann nynne litt med for seg selv også, allerede i starten. Det syntes å være grei plankejøring på notearket. Deretter fulgte de på med «Morgenstemning» og «Dovregubbens Hall», komponert av selveste Grieg i anledning Peer Gynt. Dermed ble nok notearket mer krevende, med kryss og b-er på de fem strekene. At det da oppstår små avvik fra notearket, er bare sjarmerende. De fleste vil forstå at dette er kompliserte saker. Dette er jo også godt gjenkjennelig musikk for de fleste, og dermed trivelig å lytte til.

Felles opptreden

Etter denne innledningen var det klart for felles opptreden av songlag og korps, noe som gav et fyldig lydbilde. De første numrene var musikk som er kjent fra countrysangeren Johnny Cash, nemlig «I Walked the Line» og «Ghost Riders in the Sky». Her ble kor og orkester supplert med instrumenter traktert av Svein Vaade, Willy Merkesnes og Olav Hunnes. Det skape skikkelig country-stemning. Videre bled det framført ei vise fra Halfdan Sivertsen, nemlig «Venner», som var arrangert på en måte det må ha ligget mye øving bak. Ei vakker vise som er kjent for de fleste. Det samme kan sies om «Sjømann, havet er ditt eget hjem». Linn Therese Gjengsø, Johanna Lossius, Alf Ove Mandal og Nils Andre Tøndel trådde til som solister på Ola Bremnes sin sang «Har du fyr».

Musikk med trøkk i

Mot slutten fikk vi høre «Månemann» av Wamp, som det jo er skikkelig trøkk i med solide trommelyder. Og her forskrekket dirigent Bjørn Leifsson både kor, korps og publikum da han ble så ivrig i sin dirigentgjerning at han var nær ved å gjøre en framlengs salto over notestativ og det hele. Skammelen han sto på vippet ut av balanse på grunn av framtung dirigering.

Da konserten var over, ville publikum ha et ekstranummer. Men det var ifølge kveldens kvikke konferansier Nils Andre Tøndel allerede brukt opp på forhånd, for sikkerhets skyld, som han sa. Alt i alt en date som alle kunne vende hjem fra med et lyst sinn, og antagelig nynnende på noen av numrene som ble framført.