Skaun

Marit Halvorsen er tildelt Ildsjelprisen på 50 000 kroner i Skaun. Det er Sparebank 1 SMN som deler ut prisen.

Overrekkelsen fant sted på markedet på Venn lørdag i forbindelse med Kristin på Husaby.

Til fotballjentene

Prispengene skal gå til et veldedig eller allmennyttig formål, og for prisvinneren er det ingen tvil.

— Pengene kommer godt med og skal gå til jentene i Buvik Fotball. Det er i Buvik Fotball jeg har hjertet mitt og engasjementet mitt, sier Marit Halvorsen.

Klubben holder på med et prosjekt om å beholde jentene i klubben lengre.

— Vi har de siste årene sett at frafallet blant jentene tiltar jo eldre de blir, og dette ønsker vi å gjøre noe med. Et av tiltakene er å arbeide tettere med foreldregruppene og sammen skape gode arenaer for jentefotballen i Buvik Fotball. Vi ønsker å skape trygge rammer for jentene som ønsker å holde på med fotball og dermed utvikle et godt miljø for jentene. I Buvik Fotball i dag har vi flere gode jentelag som har god oppfølging av ressursene i klubben. Dette ønsker vi å utvikle videre slik at det er i tråd med Norges Fotballforbunds satsing på jentefotballen, sier hun.

Fem kandidater

Det var fem kandidater som var nominert til Ildsjelprisen. I tillegg til Marit Halvorsen, var det Dugnadsgjengen ved Skaun Bygdamuseum, Randi Venn, Børsa Bedehus og Øystein og Lillian Hegvik Wiggen.

Innbyggerne i Skaun har hatt anledning til å stemme på de ulike kandidatene hele uka.

— Marit var en stolt, glad og ydmyk vinner, og hun var overrasket over å ha fått flest stemmer. Også de andre kandidatene har fått mange stemmer, sier banksjef Aasmund Lie i Sparebank 1 SMN.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300